Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Αναθεωρεί τις προβλέψεις για το 2005

Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για την κερδοφορία της στο σύνολο του έτους προχώρησε η TOUSA. Πλέον η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής προβλέπει κέρδη 205 εκατ. δολάρια, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 185 εκατ. δολάρια.

TOUSA: Αναθεωρεί τις προβλέψεις για το 2005
Στα 205 εκατ. δολάρια θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της TOUSA για το 2005 σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις στις οποίες προχώρησε χθες η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ. Η προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρίας έκανε λόγο για 185 εκατ. δολάρια.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση των καθαρών κερδών, οφείλεται στις υψηλότερες των αναμενόμενων πωλήσεων γης στα πλαίσια των διοικητικών πρακτικών για αποδοτικότερη διαχείριση των αποθεμάτων σε οικόπεδα. Για το σύνολο του 2005 οι πωλήσεις γης αναμένεται να συνεισφέρουν καθαρά κέρδη ύψους 35 εκατ. δολάρια.

Στην ανακοίνωσή της η διεύθυνση της εταιρίας TOUSA, αναφέρει: ”Η αύξηση του στόχου μας οφείλεται σε ορισμένες ασυνήθιστα μεγάλες συναλλαγές γης, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε κέρδη και να αυξήσουμε την κεφαλαιακή μας βάση” και συνεχίζει ”οι πωλήσεις γης αποτελούν συνηθισμένη και επαναλβανόμενη πρακτική των δραστηριοτήτων μας. Ωστόσο οι προβλεπόμενες πωλήσεις αποτελούν ιδιαίτερες περιπτώσεις και θα αυξήσουν τα κέρδη του 2005 άνω του 10%”

Τα προβλεπόμενα για το 2006 καθαρά κέρδη της εταιρίας TOUSA παραμένουν στα 285 εκατ. δολάρια. Τα κέρδη του 2006 βασίζονται σε ενοποιημένα έσοδα 2,8 δισ. δολάρια από πωλήσεις κατοικιών και την παράδοση 15.500 κατοικιών περίπου (συμπεριλαμβανομένων 6.000 με 6.700 κατοικιών από μη ενοποιούμενες κοινοπραξίες).

Γνωστοποιείται τέλος, από την Τεχνική Ολυμπιακή, ότι σε συνέχεια της από 2 Αυγούστου 2005 ανακοίνωσης της θυγατρικής εταιρίας TOUSA για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και πώληση μετοχών της, ότι στις 7 Σεπτεμβρίου 2005 προσφέρθηκαν από την ομάδα των κυρίων αναδόχων (joint book-running managers) CITIGROUP και UBS SECURITIES LLC, με τιμή πώλησης 28 δολάρια ανά μετοχή (book building), 4.000.000 μετοχές της εταιρίας TOUSA.

Οι μετοχές αυτές διατέθηκαν σε θεσμικούς επενδυτές και στο ευρύ επενδυτικό κοινό στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Οι μεν 1.080.000 μετοχές (secondary offering) προέρχονται από πώληση ιδίων μετοχών εταιρίας μας (Τεχνική Ολυμπιακή), οι δε 2.920.000 μετοχές αφορούν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας TOUSA (primary offering).

Παράλληλα έχει χορηγηθεί στους αναδόχους και δικαίωμα προαίρεσης αγοράς 600.000 επιπλέον μετοχών για κάλυψη της παρατηρούμενης υπερβάλλουσας ζήτησης των μετοχών αυτών.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρωινό report της Π&Κ Χρηματιστηριακή, η θυγατρική της ελληνικής εταιρίας σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την αποπληρωμή μέρους των δανειακών της υποχρεώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v