Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΟ: Εγκαίνια νέας μονάδας την Παρασκευή

Μία νέα μονάδα παραγωγής αποκλειστικά για τις παραγγελίες των Leopard II ολοκλήρωσε πρόσφατα η ΕΛΒΟ. Συνολικά στην ΕΛΒΟ έχει ανατεθεί η συναρμολόγηση 140 Leopard, το πρώτο εκ των οποίων θα παραδοθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2006.

ΕΛΒΟ: Εγκαίνια νέας μονάδας την Παρασκευή
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Μία νέα μονάδα παραγωγής αποκλειστικά για τις παραγγελίες των Leopard II ολοκλήρωσε πρόσφατα η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων. Τη νέα μονάδα θα εγκαινιάσει επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που επισκέπτεται για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις της εταιρίας από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η νέα μονάδα της ΕΛΒΟ καλύπτει δύο κτίρια, συνολικής στεγασμένης επιφάνειας περί τα 10.000 τ.μ., με υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμού, συνολικής δαπάνης 53 εκατ. ευρώ.

Στις εγκαταστάσεις της θα συναρμολογούνται και θα γίνεται και ο τελικός έλεγχος των Leopard II, τα οποία έχει αναλάβει η ΕΛΒΟ.

Συνολικά στην ΕΛΒΟ έχει ανατεθεί η συναρμολόγηση 140 Leopard, το πρώτο εκ των οποίων θα παραδοθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2006 και στη συνέχεια ο ρυθμός παράδοσης θα είναι 5 τεμάχια το μήνα.

Στην ΕΛΒΟ αντιστοιχεί έργο περί τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 140 εκατ. ευρώ θα εκτελέσει και η ΜΕΤΚΑ, η οποία θα αναλάβει όλα τα μεταλλικά κομμάτια των Leopard II. Καθώς η επένδυση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για την ΕΛΒΟ, η διοίκηση της εταιρίας προσδοκά να αναδειχθεί σε κύριο κέντρο για τη συντήρηση και διαρκή αναβάθμιση των Leopard II.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ”euro2day.gr”, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος επισκέπτεται την ΕΛΒΟ σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΕΛΒΟ, στις αρχές του θέρους, για τα στρατιωτικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις και για την ανάθεση του νέου ελληνικού ΤΟΜΑ στη θέση του προγράμματος του ”Κένταυρος”, που ακυρώθηκε πέρυσι.

Στόχος της ΕΛΒΟ είναι να αναδειχθεί σε TOMA Center, ενώ σε αυτή τη φάση αναμένει και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την ανάθεση της ανακατασκευής 20.000 φορτηγών οχημάτων για τον Ελληνικό Στρατό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v