Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Ενίσχυση μεγεθών από δύο θυγατρικές

Οι επιδόσεις των δύο θυγατρικών ΑΛΟΥΚΟΜ (Κομοτηνή) & ΑΛΟΥΝΕΦ (Ξάνθη), με την ολοκλήρωση των αρχικών επενδύσεων της εταιρίας, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τα αποτελέσματα του ομίλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της Αλουμύλ.

Αλουμύλ: Ενίσχυση μεγεθών από δύο θυγατρικές
Οι επιδόσεις των δύο θυγατρικών ΑΛΟΥΚΟΜ (Κομοτηνή) & ΑΛΟΥΝΕΦ (Ξάνθη), με την ολοκλήρωση των αρχικών επενδύσεων της εταιρίας, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τα αποτελέσματα του ομίλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της Αλουμύλ.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της ΑΛΟΥΚΟΜ αυξήθηκαν κατά 41% την τριετία 2002 – 2004, φθάνοντας τα 18 εκατ. ευρώ περίπου (από 12,8 εκατ. ευρώ το 2002) με κέρδη προ αποσβέσεων 2,9 εκατ. ευρώ για το 2004.

Ακολούθως, οι πωλήσεις της ΑΛΟΥΝΕΦ εκτοξεύθηκαν κατά 106% την τριετία 2002 – 2004, φθάνοντας τα 21,5 εκατ. ευρώ περίπου (από 10,45 εκατ. ευρώ το 2002) με κέρδη προ αποσβέσεων 2,49 εκατ. ευρώ για το 2004.

Σημειώνεται, πως με αυτόν τον τρόπο, παρέχουν στον όμιλο τη δυνατότητα - ως ένα βαθμό - να προχωρά σε νέες επενδύσεις, χρηματοδοτούμενες από τα αποτελέσματά θυγατρικών όπως οι ανωτέρω.



Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι ο καταστατικός σκοπός των ΑΛΟΥΚΟΜ και ΑΛΟΥΝΕΦ είναι ίδιος, οι εταιρίες έχουν διαφορετική εξειδίκευση και παράγουν διαφορετικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, η ΑΛΟΥΚΟΜ παράγει για τους πελάτες της προφίλ ειδικών προδιαγραφών, βιομηχανικά προφίλ, ειδικών διατομών και ειδικής επεξεργασίας.

Η ΑΛΟΥΝΕΦ δραστηριοποιείται στην παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για ειδικές αρχιτεκτονικές λύσεις, κυρίως για την ελληνική αγορά, στο εργοστάσιο της Ξάνθης.

Δραστηριοποιείται επίσης στην παραγωγή προϊόντων με διαμόρφωση ταινιών αλουμινίου, ατσαλιού και ανοξείδωτων, καθώς και στην παραγωγή προφίλ πολυαμιδίου στο εργοστάσιο του Κιλκίς.

Η παραγωγική δραστηριότητα ξεκίνησε ουσιαστικά μέσα στο 2001 - στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης και του Κιλκίς – παράγοντας προϊόντα τόσο για λογαριασμό της ΑΛΟΥΜΥΛ, τα οποία και διαθέτουν μέσω του δικτύου του Ομίλου, όσο και για βιομηχανικούς πελάτες στις πλέον απαιτητικές αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Τονίζεται, πως η ΑΛΟΥΚΟΜ εξάγει πάνω από το 70% περίπου της παραγωγής της, διαφημίζοντας τα ελληνικά επώνυμα προϊόντα στις διεθνείς αγορές, κυρίως της Δυτικής Ευρώπης.

Αποτελεί την περισσότερο εξαγωγική επιχείρηση στον κλάδο της διέλασης για τη χώρα μας.

Έχοντας επενδύσει πάνω από 17 εκατ. ευρώ σε πάγια (αύξηση 50% από το 2002), οι γραμμές παραγωγής της αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει ο κλάδος σε επίπεδο παραγωγικής δυναμικότητας και ειδικών κατεργασιών. Απασχολεί προσωπικό 100 εργαζομένων.

Ακολούθως, η ΑΛΟΥΝΕΦ προχώρησε σε ιδιαίτερα εντατικό πρόγραμμα επενδύσεων φθάνοντας τα 19,4 εκατ. ευρώ για το 2004 (αύξηση 36% από το 2002), προσδίδοντας μεγάλη έμφαση σε θέματα ποιότητας παραγόμενων προφίλ και ιδιαίτερα βαφών.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, είναι χαρακτηριστικό ότι οι προδιαγραφές ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας, πραγματοποιούνται κατά το πρότυπο RAL-RG631, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό GSB INTERNATIONAL και επίσης σύμφωνα με τα διεθνή πιστοποιητικά βαφών RAL. Απασχολεί προσωπικό 150 εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v