Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρι-Κρι: Αύξηση 19% στα κέρδη προ φόρων 6μήνου

Κατά 14,3% αυξήθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Κρι-Κρι στο πρώτο εξάμηνο του 2005, με τα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατά 19%. Αύξηση 15,5% στις πωλήσεις και 22,5% στα κέρδη προ φόρων κατέγραψε η μητρική.

Κρι-Κρι: Αύξηση 19% στα κέρδη προ φόρων 6μήνου
Αύξηση των οικονομικών της μεγεθών ανακοίνωσε η Κρι-Κρι για το πρώτο εξάμηνο του 2005, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 15,83 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 14,3%, τα EBITDA παρουσίασαν άνοδο κατά 20,8% φτάνοντας τα 4,29 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 3,29 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 19%.

Αξιοσημείωτη είναι και η βελτίωση του συντελεστή μικτής κερδοφορίας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, που έφτασε το 53,83%.

Η διοίκηση της εταιρίας εξηγεί στην ανακοίνωσή της πως η άνοδος αυτή πηγάζει κυρίως από κοστολογικές βελτιώσεις, αποτέλεσμα των επενδύσεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και από τον προσανατολισμό της Κρι-Κρι στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Σε επίπεδο μητρικής οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 15,04 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,5%, έναντι 13,01 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2004.

Στην αύξηση των πωλήσεων παγωτού συνετέλεσαν τα 1.300 νέα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και οι αυξημένες πωλήσεις προϊόντων private label, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει δε, πως παράλληλα δόθηκε ώθηση στις πωλήσεις γαλακτοκομικών από την πρόσφατη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων γιαουρτιού, αλλά και από νέες συνεργασίες με αλυσίδες super market.

Η άνοδος στον κύκλο εργασιών της εταιρίας αντικατοπτρίζεται ανάλογα και στα μεγέθη της κερδοφορίας της.

Έτσι, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν άνοδο 24,6% φτάνοντας τα 4,12 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 22,5% και ανήλθαν σε 3,22 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,59 ευρώ, 11% πάνω από πέρυσι.

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η διοίκηση της Κρι-Κρι παραμένει σταθερά εστιασμένη στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού, με κύριο άξονα την επίτευξη διαρκούς και ουσιαστικής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v