Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στις 3/10 η Γ.Σ. για απορρόφηση ΕΘΝΕΧ

Έκτακτη γενική συνέλευση έχει προγραμματίσει για τις 3 Οκτωβρίου η Εθνική Τράπεζα, ώστε να εγκριθεί η συγχώνευση με απορρόφηση της Εθνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου από την Τράπεζα. Στο 1 προς 12 η σχέση ανταλλαγής.

Εθνική: Στις 3/10 η Γ.Σ. για απορρόφηση ΕΘΝΕΧ
Έκτακτη γενική συνέλευση έχει προγραμματίσει για τις 3 Οκτωβρίου η Εθνική Τράπεζα, ώστε να εγκριθεί η συγχώνευση με απορρόφηση της Εθνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου από την Τράπεζα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της PriceWaterhouseCoopers η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής θα είναι σε αναλογία 1 μετοχή της απορροφώσας Εθνικής Τράπεζας προς 12 μετοχές της απορροφώμενης Εθνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου.

Οι μέτοχοι καλούνται επίσης να εγκρίνουν την ακύρωση των μετοχών της Εθνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου που κατέχει η Εθνική Τράπεζα (με βάση τον επίσημο πίνακα μετοχικών αλλαγών του Χ.Α. η Εθνική κατέχει το 56,52% της ΕΘΝΕΧ).

Παράλληλα οι μέτοχοι θα εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας κατά το ποσό των 123.585.616,50 ευρώ, με την έκδοση 5.0232.534 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 4,80 ευρώ που θα διανεμηθούν στους λοιπούς μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας (πλην της απορροφούσας Εθνικής Τράπεζας) και με την αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετόχων από 4,50 ευρώ σε 4,80 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v