Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 10% η Marfin FG στην Εγνατία Τράπεζα

Η Marfin Financial Group ανακοίνωσε ότι στις 2/9/2005 (ώρα 12:50) συμφώνησε να αποκτήσει ποσοστό 10,07% της Εγνατίας Τράπεζας (8.600.000 κοινές ονομαστικές μετοχές) έναντι τιμήματος 3,56 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικού τιμήματος 30.616.000 ευρώ. Τι ανακοίνωσε η διοίκηση της Εγνατίας.

Με 10% η Marfin FG στην Εγνατία Τράπεζα
Η Marfin Financial Group ανακοινώνει ότι στις 2/9/2005 (ώρα 12:50) συμφώνησε να αποκτήσει συνολικώς 8.600.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της Εγνατίας Τράπεζας (δηλαδή ποσοστό 10,07% των κοινών ονομαστικών μετοχών της) έναντι τιμήματος 3,56 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικού τιμήματος 30.616.000 ευρώ.



Η πώληση και μεταβίβαση των μετοχών θα καταρτιστεί στο σύστημα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με προσυμφωνημένη συναλλαγή πακέτου εντός 6 εργάσιμων ημερών.

Εφόσον δεν καταστεί δυνατή η κατάρτιση της συναλλαγής εντός της ανωτέρω προθεσμίας λόγω των εκάστοτε ισχυόντων περιορισμών των ορίων απόκλισης των προσυμφωνημένων συναλλαγών πακέτων από την τιμή διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η πώληση και μεταβίβαση θα γίνει εξωχρηματιστηριακά, τηρουμένων των προϋποθέσεων της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας εντός του αναγκαίου προς τούτο χρόνου.



Τη σχετική πληροφορία μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.gr, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως επρόκειτο ”να αναρτηθεί στο site του χρηματιστηρίου επιστολή της Marfin Financial Group με την οποία γνωστοποιεί ότι ήλθε σε συμφωνία για την απόκτηση του 10% της Εγνατίας Τράπεζας”.

--- Η θέση της διοίκησης της Εγνατίας Τράπεζας

Με δήλωσή τους ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της Εγνατίας Τράπεζας, επισημαίνουν πως πληροφορήθηκαν από το Χρηματιστήριο ότι μεμονωμένοι μέτοχοι έχουν δηλώσει την πρόθεση μεταβίβασης 8.600.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας, οι οποίες δεν υπερβαίνουν ποσοστό 10,07 % των κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν, οι μεμονωμένες αυτές μεταβιβάσεις δεν έχουν επίδραση στην καλή πορεία της Τράπεζας, όπως αυτή τηρείται από την σημερινή της Διοίκηση.

Ουδεμία άλλη πρόθεση μεταβίβασης σημαντικού ποσοστού των κυρίων Μετόχων της Τράπεζας υπάρχει, ούτε συγκεκριμένες συζητήσεις για συνεργασίες στρατηγικής συμμαχίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v