Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Δυο οι στρατηγικοί άξονες επέκτασης

Σε δυο άξονες εστιάζεται η αναπτυξιακή στρατηγική της Γρ. Σαράντης: στη γεωγραφική επέκταση του ομίλου και στη δημιουργία νέων δικών του σημάτων, ενώ στο πλαίσιο της διεύρυνσης της παρουσίας του ο όμιλος έχει προϋπολογίσει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

Σαράντης: Δυο οι στρατηγικοί άξονες επέκτασης
Στα μέσα Σεπτεμβρίου – και όπως ήταν προγραμματισμένο – θα ξεκινήσει η δραστηριότητα της Γρ. Σαράντης στις αγορές της Τουρκίας και της Ουκρανίας, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την παρουσία του ομίλου στην αγορά της Ρωσίας.

Εξάλλου, σε δυο τομείς επικεντρώνει την στρατηγική του ο όμιλος και συγκεκριμένα στη γεωγραφική του επέκταση και στη δημιουργία νέων δικών του σημάτων.

Ειδικότερα, και όσον αφορά τις αγορές της Τουρκίας και της Ουκρανίας έχουν ήδη συσταθεί δυο θυγατρικές εταιρίες οι οποίες ανήκουν κατά 100% στον όμιλο.

Σε ό,τι αφορά την αγορά της Ρωσίας ο όμιλος βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με στρατηγικό επενδυτή, για την ίδρυση εταιρίας, με τη συμμετοχή της ρωσικής εταιρίας να διαμορφώνεται στο περίπου 30%, ενώ την όλη οργάνωση θα αναλάβει ο όμιλος Σαράντη.

Για τις επεκτατικές κινήσεις του ομίλου η διοίκηση έχει προϋπολογίσει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, χωρίς, όμως, σε αυτό το ποσό να έχουν συμπεριληφθεί και τυχόν εξαγορές.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, στόχος του ομίλου είναι να αναπτύσσεται με ρυθμό υψηλότερο από τον μέσο όρο.

Τέλος, η διοίκηση του ομίλου αναμένεται να ανακοινώσει το στρατηγικό της πλάνο εντός του Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι πρώτες εκτιμήσεις της διοίκησης σχετικά με τις αγορές της Ουκρανίας και της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v