ΟΛΠ: Δηλώσεις Αναστασόπουλου εφ’ όλης της ύλης

Για τα προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών τον Αύγουστο, τα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του ΟΛΠ, συνδικαλιστικά θέματα αλλά και για θέματα που άπτονται των τομέων Container και Car Terminal μίλησε χθες 1/9 σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ν. Αναστασόπουλος.

ΟΛΠ: Δηλώσεις Αναστασόπουλου εφ’ όλης της ύλης
Για τα προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών τον Αύγουστο, τα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του ΟΛΠ, συνδικαλιστικά θέματα αλλά και για θέματα που άπτονται των τομέων Container και Car Terminal μίλησε χθες 1/9 σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ν. Αναστασόπουλος.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΛΠ έχει προκύψει και αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου σε μετά από την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 30.6.2005 περί αύξησης κατά δύο των μελών του Δ.Σ.

Ειδικότερα, όσον αφορά το Container Terminal επισήμανε ότι ο αυτοκινούμενος γερανός που θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να αυξήσει κατά 10% την παραγωγική ικανότητα του ΣΕΜΠΟ και να δώσει τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν περισσότεροι χρήστες.

Το νέο Car Terminal στην Καρβουνόσκαλα είναι έτοιμο, στοίχισε 250.000 ευρώ ενώ ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους θα έχει υπογραφεί συμφωνία με μεγάλη εταιρία διακίνησης αυτοκινήτων. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά διενεργείται διαγωνιστική διαδικασία για τη σύναψη τέτοιων συμφωνιών.

Αναφορικά με τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του ο ΟΛΠ προτείνει σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός ευέλικτου συντονιστικού οργάνου που θα λειτουργεί κυρίως το καλοκαίρι, την απομάκρυνση όλων των αυτοκινήτων, τροχογραφείων κ.λπ από το λιμάνι όπως και τη σύνδεση του ΗΣΑΠ με υπέργεια γέφυρα με το λιμάνι, που έχει ήδη αποφασιστεί από το Δ.Σ. του Οργανισμού.

Σχετικά με τα συνδικαλιστικά και διοικητικά θέματα, σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο η συλλογική σύμβαση των Λιμενεργατών παραπέμπεται στη Διαιτησία και εκτιμάται ότι σε δύο μήνες θα υπάρχει απόφαση.

Παράλληλα, έχουν προσληφθεί 100 από τους 125 εποχικούς εργάτες ενώ αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του ΟΛΠ η πρόσληψη 300 μονίμων υπαλλήλων και ήδη ετοιμάζεται η σχετική αίτηση προς τον ΑΣΕΠ.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ., το διοικητικό συμβούλιο στις 31.8.2005 εξέλεξε ως δύο νέα μέλη τους κ.κ. Φιλιππακόπουλο Ηλία και Κασιμάτη Γεώργιο, όπως αυτοί ορίσθηκαν από τον βασικό μέτοχο (Ελληνικό Δημόσιο) σύμφωνα με τη σχετική εξουσιοδότηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Η εκλογή των δύο νέων μελών θα υποβληθεί προς έγκριση στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση. Μετά τα ανωτέρω η νέα σύνθεση του Δ..Σ του ΟΛΠ Α.Ε έχει ως εξής:

1. Σαμόλης Δημήτριος, εκπρόσωπος των μετόχων, Πρόεδρος Δ.Σ, μη εκτελεστικό μέλος.

2. Αντωνίου Χρήστος, εκπρόσωπος των μετόχων, Αντιπρόεδρος Δ.Σ, μη εκτελεστικό μέλος.

3. Αναστασόπουλος Νικόλαος, εκπρόσωπος των μετόχων, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

4. Αρεταίος Λυκούργος, εκπρόσωπος των μετόχων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

5. Γκόνης Χρήστος, εκπρόσωπος των μετόχων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

6. Φίλιππας Νικόλαος, εκπρόσωπος των μετόχων, μη εκτελεστικό μέλος.

7. Χαιρέτης Γεώργιος, εκπρόσωπος των μετόχων, μη εκτελεστικό μέλος.

8. Φιλιππακόπουλος Ηλίας, εκπρόσωπος των μετόχων, μη εκτελεστικό μέλος.

9. Αγραπίδης Χρήστος, εκπρόσωπος του δήμου Πειραιά, Δήμαρχος Πειραιά, μη εκτελεστικό μέλος.

10. Μπαλαμπανίδης Ευστράτιος, εκπρόσωπος των υπαλλήλων, μη εκτελεστικό μέλος.

11. Νουχουτίδης Γεώργιος, εκπρόσωπος των λιμενεργατών, μη εκτελεστικό μέλος.

12. Κυριακού Πέτρος, εκπρόσωπος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, μη εκτελεστικό μέλος.

13. Κασιμάτης Γεώργιος, εκπρόσωπος των μετόχων, προερχόμενος από τις παραγωγικές τάξεις και τα επαγγελματικά σωματεία του Πειραιά, μη εκτελεστικό μέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v