Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κόντρα” Εθνικής - Eurobank επί ρουμανικού εδάφους

Επί ρουμανικού εδάφους θα διασταυρώσουν αυτή τη φορά τα ξίφη τους η Εθνική Τράπεζα και η EFG Eurobank Ergasias. Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη θα προχωρήσουν και εγγράφως στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του ρουμανικού πιστωτικού ιδρύματος CEC.

”Κόντρα” Εθνικής - Eurobank επί ρουμανικού εδάφους
του Γιώργου Μαντέλα

Επί ρουμανικού εδάφους θα διασταυρώσουν αυτή τη φορά τα ξίφη τους η Εθνική Τράπεζα και η EFG Eurobank Ergasias.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη θα προχωρήσουν και εγγράφως στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του ρουμανικού πιστωτικού ιδρύματος CEC.

Πρόκειται για την τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα στη Ρουμανία με δραστηριότητα αντίστοιχη του ταμιευτηρίου (γεγονός που δικαιολογεί και το ενδιαφέρον της Eurobank) και μεγάλο δίκτυο καταστημάτων.

Άλλες πληροφορίες από το Βουκουρέστι αναφέρουν ότι για την ίδια περίπτωση εκτός των ελληνικών τραπεζών ενδιαφέρον θα εκφραστεί κυρίως και από αυστριακά πιστωτικά ιδρύματα τα οποία θα είναι και οι βασικοί ανταγωνιστές των Ελλήνων στη διεκδίκηση της CEC.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική εδώ και καιρό αναζητά μεγάλη τράπεζα στην εν λόγω βαλκανική χώρα προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά της, ενώ η τράπεζα του Ομίλου Λάτση θα επιθυμούσε να προσθέσει το συγκεκριμένο ίδρυμα στο δίκτυο των βαλκανικών ταμιευτηρίων που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v