Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Δεν επετεύχθη συμφωνία με ξένους για Q

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις της Info-Quest με ξένους θεσμικούς επενδυτές για την εξαγορά της εταιρίας Q-Telecom, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρία. Η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων που είχε συμφωνηθεί έληξε την Παρασκευή.

Info-Quest: Δεν επετεύχθη συμφωνία με ξένους για Q
Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις της Info-Quest με ξένους θεσμικούς επενδυτές για την εξαγορά της εταιρίας Q-Telecom, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρία.

Μιλώντας στο euro2day.gr ο κ. Θεόδωρος Φέσσας δήλωσε ότι οι προσπάθειες ανεύρεσης επενδυτή θα συνεχιστούν, καθώς η Info-quest χρειάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση, κυρίως για το κομμάτι των τηλεπικοινωνιών, που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε αποτελεί μια αγορά με αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαια.

Όλα τα ενδεχόμενα βεβαίως είναι ανοιχτά, ακόμα και αυτό της συνέχισης της λειτουργίας της Q-Telecom με την υφιστάμενη μετοχική σύνθεση, κάτι που δεν φαίνεται, όμως, ιδιαίτερα θετικό για την εταιρία λόγω των αυξημένων αναγκών που υφίστανται σε επενδύσεις.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Δ.Σ. της Info-Quest αποφάσισε την απόσχιση του κλάδου τηλεπικοινωνιών και τη λειτουργία του ως αυτόνομης εταιρίας και την εισφορά του στην 100% θυγατρική εταιρία με την επωνυμία ”Q Telecommunications Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών”.

Εξάλλου, με αφορμή παρερμηνείες που προέκυψαν σε δημοσίευμα της ανακοίνωσης της εταιρίας, η Info-Quest με δεύτερη, διευκρινιστική ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως δεν αναφέρεται σε ”παύση”, ή ”ναυάγιο” των σχετικών διαπραγματεύσεων, παρά μόνο ”στη λήξη της περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού”.

Ολόκληρη η (αρχική) ανακοίνωση της Info-Quest έχει ως εξής:

Η εταιρία Info-Quest σε συνέχεια της από 13/7/05 ανακοίνωσής της σχετικά με την πιθανή εξαγορά του κλάδου τηλεπικοινωνιών Q-Telecom, ανακοινώνει τα εξής:

I. Οι διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν με θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού, επι τη βάσει της από 12/7/05 μη δεσμευτικής προσφοράς τους ύψους 250 εκ. για την εξαγορά του κλάδου τηλεπικοινωνιών Q-Telecom, δεν κατέληξαν σε συμφωνία, ενώ την Παρασκευή, 26/8/05, έληξε η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων που είχε συμφωνηθεί με τους ως άνω ενδιαφερόμενους επενδυτές.

II. Ως προς τη σχεδιαζόμενη απόσχιση του κλάδου τηλεπικοινωνιών και τη λειτουργία του ως ανεξάρτητης εταιρίας, το διοικητικό συμβούλιο σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την πρόοδο της σχετικής διαδικασίας με την απόσχιση του τηλεπικοινωνιακού κλάδου της εταιρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2166/1993 και την εισφορά του στην 100% θυγατρική της εταιρεία με την επωνυμία Q Telecommunications Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών. Ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31/8/2005.

O κλάδος των τηλεπικοινωνιών λειτουργεί από το έτος 2002 με την εμπορική ονομασία Q-Telecom. Η αναδιάρθρωση του εταιρικού σχήματος έχει κριθεί απαραίτητη για την αποτελεσματικότερη επίτευξη των επιχειρηματικών επιδιώξεων της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η απόσχιση του εν λόγω κλάδου σε 100% θυγατρική εταιρεία δεν μεταβάλλει τη χρηματοοικονομική θέση του ομίλου, καθότι τα μεγέθη του υπό απόσχιση κλάδου συμπεριλαμβάνονται ήδη στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.

Η απόσχιση και εισφορά του τηλεπικοινωνιακού κλάδου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993. Η λογιστική κατάσταση του αποσχιζόμενου κλάδου θα συνταχθεί με ημερομηνία 31/8/2005. Από την ημερομηνία αυτή και μετά όλες οι πράξεις του κλάδου που διενεργούνται από την εταιρεία θα λογίζονται ότι γίνονται για λογαριασμό της απορροφώσας τον κλάδο εταιρείας. Η ολοκλήρωση της απόσχισης υπόκειται στις κατά νόμο εγκρίσεις και άδειες των αρμόδιων καταστατικών οργάνων των δύο εταιρειών και των διοικητικών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v