Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Νέους Γενικούς Διευθυντές επέλεξε το Δ.Σ.

Τους νέους Γενικούς Διευθυντές επέλεξε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο ενέκρινε την εισήγηση της τριμελούς επιτροπής η οποία συστάθηκε προκειμένου να αξιολογήσει και να προτείνει τους υποψηφίους.

ΔΕΗ: Νέους Γενικούς Διευθυντές επέλεξε το Δ.Σ.
Τους νέους Γενικούς Διευθυντές επέλεξε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο ενέκρινε την εισήγηση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής.

Όπως ανακοίνωσε η Επιχείρηση, οι νέοι Γενικοί Διευθυντές, με πενταετή θητεία είναι οι:

1. Αναστασιάδης Γρηγόρης: Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

2. Λαθούρης Δημήτρης: Γενική Διεύθυνση Διανομής

3. Μελάς Κωνσταντίνος: Γενική Διεύθυνση Ορυχείων

4. Μιζάν Αβραάμ: Γενική Διεύθυνση Παραγωγής

5. Μπουσδέκης Δημήτρης: Γενική Διεύθυνση Μεταφοράς

Ειδικότερα, τα στελέχη επιλέχθηκαν κατόπιν προκήρυξης, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΔΕΗ. Η διαδικασία επιλογής προέβλεπε ανοικτή προκήρυξη στον Ημερήσιο Τύπο και αξιολόγηση των υποψηφίων, κατόπιν συνέντευξης, από διεθνούς κύρους εταιρίες Συμβούλων Επιλογής Στελεχών, οι οποίες πρότειναν τους επικρατέστερους υποψηφίους σε τριμελή επιτροπή.

Η επιτροπή, η οποία είχε οριστεί σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του Καταστατικού από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ και απαρτιζόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και δύο μέλη του Δ.Σ., αφού διεξήγαγε συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους υποψηφίους, κατέληξε ομόφωνα στην πιο πάνω επιλογή της.

Tα βιογραφικά σημειώματα των ανωτέρω Γενικών Διευθυντών:

Αναστασιάδης Γρηγόρης: (57 ετών) Από το 2000 έως σήμερα έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ. Από το 1993-2000 εργάστηκε ως Οικονομικός Διευθυντής της Panafon (νυν Vodafon S.A.) και είναι μέλος του Δ.Σ. των εταιριών Tellas, PPC-WIND, NPV HOLDING και ΛΑΡΚΟ. Είναι πτυχιούχος οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΣΟΕΕ.

Λαθούρης Δημήτρης: (51 ετών) Από το 2001-2005 έχει διατελέσει Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας. Έχει 20ετή προϋπηρεσία στη ΔΕΗ και 8ετή προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μελάς Κωνσταντίνος: (62 ετών) Από το 2004 έως σήμερα έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής Ι.Γ.Μ.Ε., (Ν.Π.Ι.Δ.). Διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. της Α.Ε. Βωξιτών Ελευσίνας – ELBAUMIN. Προσελήφθη στη ΔΕΗ το 1970. Είναι διπλωματούχος Μεταλλειολόγος – Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μιζάν Αβραάμ: (57 ετών) Από το 1996 έως σήμερα έχει διατελέσει Διευθυντής Μελετών – Κατασκευών Θερμοηλεκτρικών Έργων. Έχει 33 χρόνια προϋπηρεσία στη ΔΕΗ και είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης.

Μπουσδέκης Δημήτρης: (51 ετών) Από το 2001 έως σήμερα έχει διατελέσει Διευθυντής Υλικών και Προμηθειών Μεταφοράς. Έχει 24 χρόνια προϋπηρεσία στη ΔΕΗ και δύο χρόνια εργοστασιακή εμπειρία εκτός ΔΕΗ. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v