Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Διεύρυνση ζημιών στο α’ εξάμηνο

Σε ζημίες ύψους 6.850 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου Lamda Developement κατά το α’ εξάμηνο 2005 έναντι ζημιών 315 χιλ. ευρώ το 2004. Μείωση σε ποσοστό 1,3% στα 33.493 χιλ. ευρώ σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών.

Lamda: Διεύρυνση ζημιών στο α’ εξάμηνο
Σε ζημίες ύψους 6.850 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου Lamda Developement κατά το α’ εξάμηνο 2005 έναντι ζημιών 315 χιλ. ευρώ το 2004.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε μείωση σε ποσοστό 1,3% και ανήλθε σε 33.493 χιλ. ευρώ έναντι 33.934 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2004.

Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης της περιόδου διαμορφώθηκαν σε 1.121 χιλ. ευρώ έναντι 6.867 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι βασικές αιτίες για την επιδείνωση των αποτελεσμάτων είναι:

α) ζημίες ύψους 5.306 χιλ. ευρώ της εταιρείας που αναπτύσσει τη Μαρίνα του Φλοίσβου, η οποία ως γνωστόν δεν λειτουργεί πλήρως, καθώς έχουν προσωρινά ανασταλεί οι εργασίες ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος από το ΣτΕ.

Η εταιρεία εφαρμόζοντας την αρχή της συντηρητικότητας, όπως προβλέπεται από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, επιβάρυνε τα αποτελέσματα της με το μέγιστο δυνατό ύψος των μισθωμάτων προς την ΕΤΑ, ωστόσο το σχετικό ποσό θα οριστικοποιηθεί μέσω της διαδικασίας της διαιτησίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

β) αύξηση κατά 4.472 χιλ. ευρώ των εξόδων (προώθησης πωλήσεων, συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών κλπ.), που αφορούν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας εμπορικής αξιοποίησης των δύο εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, στο Μαρούσι και στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

γ) ζημίες ύψους 1.852 χιλ. ευρώ της εταιρείας Lamda Shipyards & Marine Services S.A., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ναυπηγοεπισκευών, λόγω μειωμένου κύκλου εργασιών.

Επισημαίνεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας βρίσκεται στην κορύφωσή του και η έναρξη λειτουργίας των δύο εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, στο Μαρούσι και στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, αναμένεται να συμβάλει θετικά στην πορεία του ομίλου και να μεταβάλει ουσιαστικά το προφίλ του επιχειρηματικού του κινδύνου.

Επιπλέον, η Διοίκηση της Lamda Development συνεχίζει τις προσπάθειες προκειμένου η εταιρεία να επικεντρωθεί στους τομείς δραστηριότητας, που αφορούν κυρίως την ανάπτυξη ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία του α’ εξαμήνου 2005 θα δημοσιευθούν στον Τύπο στις 26/08/2005 και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.lamda-development.net) την ίδια ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v