Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Απορρίφθηκε το αίτημα της QVT Fund

Απορρίφθηκε από την γενική συνέλευση της Alpha Trust Ανδρομέδα η πρόταση του μετόχου της μειοψηφίας QVT Fund LP, για μετατροπή της εταιρίας σε αμοιβαίο κεφάλαιο, όπως επίσης και η λύση και εκκαθάρριση της εταιρίας. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ανδρομέδα: Απορρίφθηκε το αίτημα της QVT Fund
Απορρίφθηκε από την γενική συνέλευση της Alpha Trust Ανδρομέδα η πρόταση του μετόχου της μειοψηφίας QVT Fund LP, για μετατροπή της εταιρίας σε αμοιβαίο κεφάλαιο, όπως επίσης και η λύση και εκκαθάρριση της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι γενική συνέλευση που συνήλθε την Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2005, είχε συγκλήθηκε κατόπιν άσκησης δικαιώματος μειοψηφίας της μετόχου εταιρίας QVT Fund LP.

Στην Γενική Συνέλευση παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 70,69% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ενώ το θέμα της μετατροπής απορρίφθηκε με ποσοστό 51,09% έναντι 19,60%.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Κυριαζής διευκρίνισε ότι πιθανή μετατροπή της Alpha Trust Ανδρομέδα σε αμοιβαίο κεφάλαιο δεν θα είναι επ’ ωφελεία των συμφερόντων των μετόχων με δεδομένη την μικρή απόκλιση που εμφανίζει η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής σε σχέση με την εσωτερική της αξία (discount), η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των χαμηλότερων του κλάδου.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο λύσης της εταιρίας και θέσης αυτής σε εκκαθάριση τονίσθηκε ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εμφανίζει η εταιρεία δεν συνάδουν με μια τέτοια προοπτική.

Πιο συγκεκριμένα, το μέσο εύρος τιμών (spread) της μετοχής της Alpha Trust Ανδρομέδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χαμηλότερων του κλάδου των εταιριών διαχείρισης χαρτοφυλακίου, ενώ η μέση ετήσια εμπορευσιμότητα της μετοχής της εταιρίας κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο είναι υψηλότερη του αντίστοιχου μέσου όρου του κλάδου. Επιπρόσθετα, η μερισματική απόδοση της εταιρείας για το 2004 (υπολογισμένη με μέση τιμή περιόδου) ανήλθε σε 7,28%.

Τέλος, στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας, συμμετέχουν τραπεζικοί οργανισμοί με 4,16%, θεσμικοί επενδυτές με 33,4%, ασφαλιστικές εταιρίες με 3,54%, ασφαλιστικά ταμεία με 1,55%, λοιπά νομικά πρόσωπα με 14,28% και φυσικά πρόσωπα με 43,07%.

Τέλος, για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης με ποσοστό 51,09%, έναντι ποσοστού 19,60%, εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους Νικόλαο Κυριαζή Πρόεδρος, Μιχαήλ Χατζηδάκη Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνο Τζινιέρη Διευθύνων Σύμβουλος, Αναστασία Δημητρακοπούλου μη εκτελεστικό μέλος, Νικόλαο Καραγεωργίου ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος, Χρυσάφη Σωτήριος, ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος και Alex Zagoreos, ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας, θα είναι τριετής.

Αναφορικά, με την προσθήκη του κ. Alex Zagoreos ως ανεξάρτητου μέλους, επισημαίνεται ότι ο κ. Zagoreos αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο των επενδύσεων παγκοσμίως, έχοντας τριακονταετή εμπειρία στην διαχείριση χαρτοφυλακίου. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Lazard Freres & Co. με έδρα τη Νέα Υόρκη, Διευθύνων Σύμβουλος του World Trust Fund και του Lazard Emerging World Fund.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην δεύτερη έκτακτη γενική συνέλευση αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για την αγορά ιδίων μετοχών, κατόπιν αίτησης της μετόχου εταιρείας QVT Fund LP (μετόχου μειοψηφίας). Η γενική συνέλευση θα συνεχισθεί, με μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης την αγορά ιδίων μετοχών, την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005, στις 9.30 π.μ. σε αίθουσα του Μουσείου Γουλανδρή, στην Κηφισιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v