Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σ. Γιαννακόπουλος στον όμιλο Μυτιληναίου

Από 1η Σεπτεμβρίου 2005 ο κ. Σταμάτης Γιαννακόπουλος θα αναλάβει τη θέση του Επιτελικού Συμβούλου Διοίκησης (Corporate Secretary) του Ομίλου Μυτιληναίου.

Ο Σ. Γιαννακόπουλος στον όμιλο Μυτιληναίου
Από 1η Σεπτεμβρίου 2005 ο κ. Σταμάτης Γιαννακόπουλος θα αναλάβει τη θέση του Επιτελικού Συμβούλου Διοίκησης (Corporate Secretary) του Ομίλου Μυτιληναίου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει διατελέσει Σύμβουλος Προέδρου στον Όμιλο Μυτιληναίου από το 2000, ενώ προηγουμένως εργάστηκε σε αντίστοιχη θέση στην Μηχανική για 4 περίπου χρόνια. Πριν από αυτό ήταν διοικητικό στέλεχος στη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων της ΔΕΗ για 27 περίπου χρόνια, όπου διατέλεσε και Βοηθός Γενικός Διευθυντής Ορυχείων.

Από τη θέση του Επιτελικού Συμβούλου Διοίκησης, ο κ. Γιαννακόπουλος:

* Θα ενεργεί ως σύμβουλος του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

* Θα καθορίζει το ετήσιο εταιρικό ημερολόγιο (corporate calendar) για το Δ.Σ. και το Executive Committee, στην αρχή του έτους.

* Θα προετοιμάζει συστηματικά και θα συντονίζει όλες τις συναντήσεις Δ.Σ. και Executive Committee.

* Θα διαχειρίζεται/τροποποιεί τη θεματολογία όλων των συναντήσεων και εξασφαλίζει την παρουσία όλων των μελών.

* Θα εξετάζει και θα συζητά με τους εισηγητές το υλικό που θα συζητηθεί σε κάθε συνάντηση ώστε να εξασφαλίσει κατάλληλη προετοιμασία.

* Θα εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή συναντήσεων και θα διευκολύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

* Θα διαχειρίζεται και κοινοποιεί πρακτικά συναντήσεων, και ενέργειες/ επόμενα βήματα που συμφωνούνται κατά τη διάρκειά τους

* Θα παρακολουθεί την υλοποίηση/εφαρμογή αποφάσεων που λαμβάνονται στις συναντήσεις Δ.Σ. και Executive Committee σε ολόκληρο τον όμιλο

* Θα παρακολουθεί τις εξωτερικές εξελίξεις (π.χ. νομικά, ρθυμιστικά θέματα, θέματα εταιρικής διακυβέρνησης) και θα πληροφορεί σχετικά τα εμπλεκόμενα μέρη.

Στο πλαίσιο των νέων του καθηκόντων, ο κ. Γιαννακόπουλος θα έχει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αναδιοργάνωσης, ενώ θα συμμετέχει αυτομάτως και στο Executive Committee του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v