Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αλληλο-διάψευση για πορτογαλικό ενδιαφέρον

Σε άτυπη διάψευση της ύπαρξης συγκεκριμένου ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού του ΟΤΕ από την Portugal Telecom προχώρησαν ο ελληνικός τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός και η πορτογαλική εταιρία. Οι σχετικές φήμες πυροδοτήθηκαν από δημοσίευμα της πορτογαλικής Expresso.

ΟΤΕ: Αλληλο-διάψευση για πορτογαλικό ενδιαφέρον
”Δεν τίθεται θέμα πορτογαλικού ενδιαφέροντος” δήλωσαν στο euro2day.gr πηγές του ΟΤΕ, σχολιάζοντας τα τηλεγραφήματα διεθνών πρακτορείων, σύμφωνα με τα οποία η Portugal Telecom εξετάζει την απόκτηση ποσοστού 11%-15% στον ελληνικό Οργανισμό.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το Reuters, η Portugal Telecom (PT) δεν έχει λάβει απόφαση για την εξαγορά μεριδίων σε ξένες εταιρίες, ειδικά στην Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος τύπου της εταιρίας.

”Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απόφαση για αυτή ή για κάποια άλλη εξαγορά ή διεθνή συνεργασία” δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου αργά την Κυριακή.

”Παρακολουθούμε πολλές διεθνείς (επενδυτικές) ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της ευρωζώνης, με την PT να παρακολουθεί προσεκτικά αρκετές πιθανότητες”.

Όπως επεσήμαναν πηγές του ΟΤΕ, στην πορτογαλική εταιρία δεν θα χρησίμευε ποσοστό αυτής της τάξης, αφού για να ελέγξει τον Οργανισμό θα χρειαζόταν μερίδιο άνω του 30%. Παράλληλα, εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσον η πορτογαλική εταιρία έχει την οικονομική ευρωστία να καταβάλει ένα τέτοιο ποσό.

Με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΟΤΕ συνάδουν και αυτές των αναλυτών διεθνών οίκων. Αναλυτής της BNP Paribas τόνισε ότι ”θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη η απόκτηση του ποσοστού του ΟΤΕ από την Portugal Telecom, αφού κάτι τέτοιο θα εξαντλούσε τον ισολογισμό της”. Περαιτέρω, επισήμανε ο ίδιος αναλυτής, η πορτογαλική εταιρία έχει ανάγκη την υπερβάλλουσα ρευστότητά της για να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα του συνταξιοδοτικού της ταμείου.

Τα πρωινά τηλεγραφήματα στηρίχθηκαν σε δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας Expresso, που αναμεταδόθηκε από τα πρακτορεία AFX και Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Portugal Telecom ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την απόκτηση ποσοστού στον ΟΤΕ, καθώς διαθέτει εμπειρία στη διακράτηση μεριδίου αγοράς, ενώ θέλει να εκμεταλλευτεί τη διείσδυση του Οργανισμού στα Βαλκάνια.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του AFX, η Portugal Telecom διαθέτει 1 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το πρωινό report της HSBC, με σημερινές τιμές, ποσοστό 10% του ΟΤΕ κοστίζει 875 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v