Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Εντός της ημέρας η διάψευση για Aramco

Σε επίσημη διάψευση ύπαρξης οποιασδήποτε διαδικασίας για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της Motor Oil θα προβεί εντός της ημέρας η εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr.

Motor Oil: Εντός της ημέρας η διάψευση για Aramco
Ανάμεσα στο φημολογούμενο και ως τέτοιο δημοσιοποιηθέν ”τουρκικό ενδιαφέρον” και στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης του ποσοστού που κατέχει η Aramco στη Motor Oil μεσολαβεί το δικαίωμα πρώτης άρνησης των μετόχων της ελληνικής εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr η εταιρία προτίθεται να εκδώσει σήμερα ανακοίνωση, στην οποία θα διαψεύδει την ύπαρξη οποιασδήποτε διαδικασίας για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της Motor Oil.

Εν τω μεταξύ πηγές της εταιρίας, σχολιάζοντας ανεπίσημα τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το euro2day.gr παραπέμπουν στο ενημερωτικό εισαγωγής της στο ΧΑ, όπου αναφέρεται ότι: ”Η Aramco Overseas Company μπορεί να μεταβιβάσει τη συμμετοχή της στην Motor Oil σε θυγατρικές της εταιρίες στις οποίες κατέχει ποσοστό 100% ή προς την Saudi Aramco”.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό, ”με συγκεκριμένες διατάξεις απαγορεύεται η μεταβίβαση των μετοχών προς ορισμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ενώ για τις επιτρεπτές μεταβιβάσεις προς τρίτους συμφωνείται υποχρέωση πρώτης προσφοράς του μεταβιβάζοντος προς τον έτερο μέτοχο (right of first refusal) και καθιερώνεται ειδική διαδικασία υπόδειξης του υποψήφιου αγοραστή από τον μεταβιβάζοντα στον έτερο μέτοχο και γνωστοποίησης των όρων της σκοπούμενης μεταβίβασης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v