Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Σήμερα η Γ.Σ. για Ασφαλιστικό - αύξηση

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα, 16 Αυγούστου, η Εμπορική Τράπεζα, με αντικείμενο την ένταξη των υπαλλήλων της τράπεζας στο νέο ασφαλιστικό φορέα, αλλά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 400-500 εκατ. ευρώ.

Εμπορική: Σήμερα η Γ.Σ. για Ασφαλιστικό - αύξηση
Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα, 16 Αυγούστου, η Εμπορική Τράπεζα, με αντικείμενο την ένταξη των υπαλλήλων της τράπεζας στον νέο ασφαλιστικό φορέα, αλλά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 400-500 εκατ. ευρώ.

Στις εξελίξεις αναφορικά με τη μετοχική σύνθεση της Εμπορικής Τράπεζας παρενέβη με δηλώσεις του στο κυριακάτικο ”Βήμα” ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι ”Οι Γάλλοι πρέπει να αποφασίσουν αν είναι αγοραστές ή πωλητές”, προσθέτοντας πως ”η Credit Agricole πρέπει να καταλάβει ότι αν θέλει να αγοράσει την Εμπορική, θα την πάρει σε μια τιμή κοντά στις τιμές της αγοράς και να μη ζητεί μεγάλη έκπτωση”.

”Αν δεν θέλει να την πάρει, έχει βγάλει κέρδος από τις μετοχές, ας τις πουλήσει”, τόνισε.

Παράλληλα ο κ. Αλογοσκούφης συμπλήρωσε πως ”σε αυτό το σενάριο εμείς δεν πρόκειται να πουλήσουμε το πακέτο των Γάλλων σε καμία ελληνική τράπεζα, αλλά θα μείνουμε στη λογική της αγοράς με αυξημένη διασπορά”.

Σε σχέση με τα θέματα της σημερινής Γ.Σ., η Εθνική Χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει θετική την αναμενόμενη ένταξη των υπαλλήλων της Εμπορικής στον νέο ασφαλιστικό ταμείο, ενώ προβλέπει ότι μετά την αύξηση τα κεφάλαια πρώτης διαβάθμισης 2006 (Tier I) της Εμπορικής θα ανέλθουν υψηλότερα του 9%.

Η ΟΤΟΕ πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v