Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τρεις ενστάσεις στο ν/σ για αγορά ενέργειας

Τρεις σοβαρές ενστάσεις που συνδέονται με την απώλεια κεκτημένων έχει εκφράσει η ΔΕΗ στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Η διαβούλευση συνεχίζεται μέχρι το τέλος Αυγούστου.

ΔΕΗ: Τρεις ενστάσεις στο ν/σ για αγορά ενέργειας
Της Χρύσας Λιάγγου

Τρεις σοβαρές ενστάσεις που συνδέονται με την απώλεια κεκτημένων έχει εκφράσει η ΔΕΗ στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Η πρώτη αφορά στη ρύθμιση που προβλέπει νέες αρμοδιότητες για τη ΔΕΣΜΗΕ και προβλέπει ότι και η ΔΕΣΜΗΕ θα μπορεί να υλοποιεί έργα του δικτύου μεταφοράς.

Η δεύτερη, και πλέον σοβαρή ένσταση, αφορά στη ρύθμιση που προβλέπει την υποχρέωση ίδρυσης ανεξάρτητης εταιρίας στην οποία θα περιέλθει η διατήρηση του δικτύου διανομής. Η ΔΕΗ έχει εκφράσει διαφωνία και προτείνει η εταιρία που θα πρέπει να γίνει να είναι 100% θυγατρική της.

Η τρίτη ένσταση αφορά στον αποκλεισμό της από τους διαγωνισμούς που θα γίνουν για την εγκατάσταση 900 νέων MW μέχρι το 2011. Το νομοσχέδιο προβλέπει συμμετοχή στους διαγωνισμούς μόνο ιδιωτών, ενώ η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος αποκλεισμού και θα πρέπει να συμμετάσχει ισότιμα. Η διαβούλευση συνεχίζεται μέχρι το τέλος Αυγούστου με στόχο το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Bουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v