Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μελετά επενδύσεις σε πιο ανεπτυγμένες αγορές

Την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας με σκοπό την αξιοποίηση του know how που κατέχει στη συντήρηση και λειτουργία σταθμών ηλεκτροπαραγωγής μελετά η ΔΕΗ. Παράλληλα, πέραν των Βαλκανίων, για πρώτη φορά αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες και σε πιο ανεπτυγμένες αγορές.

ΔΕΗ: Μελετά επενδύσεις σε πιο ανεπτυγμένες αγορές
της Χρύσας Λιάγγου

Την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας με σκοπό την αξιοποίηση του know how που κατέχει στη συντήρηση και λειτουργία σταθμών ηλεκτροπαραγωγής μελετά η ΔΕΗ.

Το σχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης της εταιρίας στο καθεστώς της απελευθερωμένης αγοράς.

Η ΔΕΗ θα μπορεί να προσφέρει την παροχή λειτουργίας και συντήρησης στις νέες μονάδες που θα κατασκευαστούν από ιδιώτες οι οποίες δεν κατέχουν τη συγκεκριμένη τεχνογνωσία.

Το σχέδιο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των συζητήσεων και έχει εξασφαλίσει ήδη τη συναίνεση του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Το ίδιο διάστημα η Επιχείρηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε άλλες αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των Βαλκανίων, για πρώτη φορά αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες και σε πιο ανεπτυγμένες αγορές.

Σε συζητήσεις βρίσκεται με την Enel και την Edison για την από κοινού κατασκευή μονάδας στην Ιταλία.

Η Edison έχει υποβάλει επίσης πρόταση στη ΔΕΗ για την από κοινού κατασκευή μονάδας λιθάνθρακα στο Αλιβέρι καθώς και νέας μονάδας συνδυασμένου κύκλου στο Κερατσίνι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v