Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Αύξηση κερδών κατά 38,3% στο εξάμηνο

Αύξηση κατά 38,3% στα 21,2 εκατ. ευρώ εμφάνισαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005 τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του Ομίλου της Frigoglass. Τα κέρδη της μητρικής ενισχύθηκαν κατά 37,02%.

Frigoglass: Αύξηση κερδών κατά 38,3% στο εξάμηνο
Αύξηση κατά 38,3% στα 21,2 εκατ. ευρώ εμφάνισαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005 τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του Ομίλου της Frigoglass, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ενισχύθηκαν στα 0,53 ευρώ έναντι 0,38 ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο μητρικής τα μετά φόρων κέρδη α΄ εξαμήνου κατέγραψαν αύξηση 37,02%, διαμορφούμενα στα 6,37 εκατ. ευρώ, έναντι 4,65 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εξάλλου ο κύκλος εργασιών της μητρικής παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος (αύξηση 0,8%), στα 34,46 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 226,8 εκατ. ευρώ βελτιωμένος κατά 14,4% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 47,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 11,4%.

Τα κέρδη προ φόρων εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 20,5% στα 33,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης Πωλήσεων προς Κεφάλαιο Κίνησης βελτιώθηκε κατά 9,8%.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Λόη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Frigoglass:

”Το δυναμικό ξεκίνημα της Frigoglass συνεχίστηκε και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2005. Η αύξηση του μεριδίου αγοράς μας και η προσέλκυση νέων πελατών στηρίζουν τη σταθερά ανοδική πορεία των πωλήσεων.

Η συνεχής εστίαση μας στον έλεγχο των συντελεστών κόστους και στην αποτελεσματική διαχείρηση του μέσου φορολογικού συντελεστή, επέτρεψε στον Ομιλο να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις από τις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και να μετατρέψει την αύξηση του κύκλου εργασιών σε ουσιαστική βελτίωση των κερδών.

Στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης, όλες οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος κινήθηκαν καλύτερα από το αναμενομένο.

Τα αποτελέσματα του κλάδου της Νιγηρίας σημείωσαν κατά το πρώτο εξάμηνο αξιόλογη βελτίωση έναντι της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρονιάς. Τα μεν υαλουργεία στηρίχθηκαν στην δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών, ενώ οι λοιπές δραστηριότητες στις αυξημένες πωλήσεις προιόντων PET, μεταλλικών πωμάτων και ψυγείων.

Η διατήρηση της τάσης αυτής και κατά το δεύτερο εξάμηνο αποτελεί πρόκληση, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης που αντιμετωπίζουν τα υαλουργεία απο τοπικούς παραγωγούς μπύρας.

Η VPI συνεχίζει να υπόκειται σε σημαντικές πιέσεις από τις τιμές των πρώτων υλών, γεγονός που επηρέασε την κερδοφορία παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών.

Κατά την περίοδο του δευτέρου τριμήνου, οι ανάγκες του Ομίλου σε κεφάλαιο κίνησης μειώθηκαν και επιταγχύνθηκε σημαντικά η κυκλοφοριακή ταχύτητα.

Η συνολική εικόνα του Ομίλου, τα τρέχοντα αποτελέσματα και οι θετικές προοπτικές για το υπόλοιπο της χρονιάς, μας επιτρέπουν να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για το σύνολο του έτους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v