Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibrain: Επιβεβαίωση του euro2day.gr

Επιβεβαιώνει με απάντησή της προς το χρηματιστήριο η UNIBRAIN την είδηση που μετέδωσε το euro2day.gr για τη συνεργασία της ελληνικής εισηγμένης με την Texas Innstruments.

Unibrain: Επιβεβαίωση του euro2day.gr
Επιβεβαιώνει με απάντησή της προς το χρηματιστήριο η UNIBRAIN την είδηση που μετέδωσε το euro2day.gr για τη συνεργασία της ελληνικής εισηγμένης με την Texas Innstruments.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η επιτυχία του προϊόντος της Unibrain στη διεθνή αγορά εξαρτάται απόλυτα από την υιοθέτηση του πρωτοκόλλου ΙΕΕΕ-1394b από τη διεθνή βιομηχανία ηλεκτρονικών.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η Unibrain δεν προβλέπει ότι θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον εξαιρετικά ευμενείς οικονομικές και επιχειρηματικές επιδράσεις στη δραστηριότητά της, και για το λόγο αυτόν δεν κρίνει ότι η κυκλοφορία του νέου προϊόντος της είναι σημαντικό γεγονός στην επιχειρηματική της δράση.

Επισημαίνεται επίσης ότι ”Μόνον εφόσον και εάν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ηλεκτρονικών της παγκόσμιας αγοράς (Intel, Azus κ.λπ.) υιοθετήσουν το νέο προϊόν της TEXAS και κατ’ επέκταση της Unibrain, είναι δυνατόν να υπάρξουν ευμενείς συνέπειες για τη Unibrain στην οικονομική της κατάσταση και μελλοντική επιχειρηματική της δράση”.



Ειδικότερα, η Unibrain σε απάντηση επιστολής του Χ.Α. σχετικά με το δημοσίευμα που καταχωρήθηκε στoν διαδικτυακό τόπο euro2day την 3/8/2005, για τη συνεργασία μεταξύ Texas Instruments και Unibrain, αλλά και άλλα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

(1) Η τεχνολογική συνεργασία μεταξύ της Unibrain και της TEXAS Instruments χρονολογείται από το έτος 1998, καθόσον και οι δύο εταιρείες είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ένωσης IEEE-1394 Trade Association και έχουν κοινό σκοπό τη διάδοση και ευρύτερη υιοθέτηση του πρωτοκόλλου ΙΕΕΕ-1394 στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών καταναλωτικών συσκευών. Παρά τις προσπάθειες των δύο εταιρειών, αλλά και άλλων φορέων της διεθνούς αγοράς για την εγκαθίδρυση του πρωτοκόλλου, η διείσδυση της τεχνολογίας του πρωτοκόλλου ΙΕΕΕ-1394 υπήρξε μικρή και δεν επετεύχθη να περιορίσει ή να απειλήσει σοβαρά την κυριαρχία του πρωτοκόλλου USΒ στη διεθνή βιοχημανία ηλεκτρονικών.

(2) H Unibrain δεν έχει κρύψει ποτέ την επιθυμία της να ευρίσκεται στην κορυφή των τεχνολογιών αιχμής και εργάζεται φανερά επί σειρά ετών στον τομέα του πρωτοκόλλου ΙΕΕΕ-1394 και τούτο θα συνεχίσει να πράττει στο μέλλον. Τούτο δε, είναι ευρύτατα γνωστό στο επενδυτικό κοινό (εκτεταμένη αναφορά στο ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής 2001 και μετέπειτα σε όλα τα ετήσια δελτία).

(3) Παρά όμως την παραγωγή σημαντικών προϊόντων από τεχνολογικής απόψεως, με τεχνολογία της Unibrain, τα προϊόντα αυτά δεν έτυχαν σημαντικής αποδοχής από τη διεθνή αγορά, με συνέπεια η Unibrain (α) να μην επιτύχει την οικονομική μεγένθυση και οικονομικά αποτελέσματα που επεδίωκε με βάση το επενδυτικό της σχέδιο και (β) να εξαναγκασθεί να αναθεωρήσει το αρχικό επενδυτικό της σχέδιο, όπως έχει ανακοινωθεί στο παρελθόν προς το επενδυτικό κοινό, υιοθετώντας διορθωτικά μέτρα στην εν γένει επιχειρηματική της δραστηριότητα.

(4) Τα τελευταία δύο (2) έτη η TEXAS INSTRUMENTS και η Unibrain εργάζονται από κοινού στην ανάπτυξη τεχνολογίας για την υιοθέτηση της νεότερης έκδοσης του πρωτοκόλλου ΙΕΕΕ-1394(b) που επιτρέπει ταχύτητες επικοινωνίας μέχρι 800 Mbps. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής η Texas Instruments ανέπτυξε το chip ΙΕΕΕ-1394(b) και η Unibrain ανέπτυξε τους οδηγούς (drivers) για Windows XP και 2000, με την ονομασία ubCore 4.0 firewire.

(5) Η Texas Ιnstruments διαθέτει τα παραγόμενα από αυτήν chips με άδειες χρήσεως των οδηγών της Unibrain, κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία μας, που της επιτρέπει έναντι καταβολής δικαιωμάτων (licenses) τη διάθεση αυτή, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2008. Έκτοτε και μετά την 31/12/2008 η χρήση των oδηγών θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

(6) H Texas Ιnstruments ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης των νέων chips και των οδηγών ubCore 4.0 firewire την 2/8/2005.

(7) Πλην όμως η επιτυχία του προϊόντος της Unibrain στη διεθνή αγορά εξαρτάται απόλυτα από την υιοθέτηση του πρωτοκόλλου ΙΕΕΕ-1394b από τη διεθνή βιομηχανία ηλεκτρονικών.

(8) Υπό τις παρούσες συνθήκες η Unibrain δεν προβλέπει ότι θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον εξαιρετικά ευμενείς οικονομικές και επιχειρηματικές επιδράσεις στη δραστηριότητά της, και για το λόγο αυτόν δεν κρίνει ότι η κυκλοφορία του νέου προϊόντος της είναι σημαντικό γεγονός στην επιχειρηματική της δράση.

(9) Μόνον εφόσον και εάν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ηλεκτρονικών της παγκόσμιας αγοράς (Intel, Azus κ.λπ.) υιοθετήσουν το νέο προϊόν της TEXAS και κατ’ επέκταση της Unibrain, είναι δυνατόν να υπάρξουν ευμενείς συνέπειες για τη Unibrain στην οικονομική της κατάσταση και μελλοντική επιχειρηματική της δράση.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v