Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εξοικονόμηση ενέργειας και τον Αύγουστο

Τη συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής 11 πμ – 3 μμ και τον υπόλοιπο Αύγουστο συνιστά η ΔΕΗ, σε σχετική ανακοίνωσή της.

ΔΕΗ: Εξοικονόμηση ενέργειας και τον Αύγουστο
Τη συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής 11 πμ – 3 μμ και τον υπόλοιπο Αύγουστο συνιστά η ΔΕΗ, σε σχετική ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, τη ΡΑΕ και τον ΔΕΣΜΗΕ, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα μέσω των οποίων εξασφαλίστηκε η αδιάλειπτη παροχή ρεύματος χωρίς καμία περικοπή τόσο τον Ιούλιο όσο και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, οπότε λόγω καύσωνα, η ζήτηση έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ και συγκεκριμένα τα 9.287 MW στις 1/8, τα 9.510 MW στις 2/8, τα 9.665 MW στις 3/8 και τα 9.346 ΜW στις 4/8.

Με την καθοδήγηση και επίβλεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Δ.Λ. Μανιατάκη το προσωπικό της ΔΕΗ, έθεσε με επιτυχία σε εφαρμογή το πρόγραμμα δράσης, που προέκυψε από το πόρισμα για την καλύτερη αντιμετώπιση της ηλεκτρικής επάρκειας του 2005.

Για το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προκύπτουν τα εξής:

Η απόφαση για περικοπή της Ισχύος Αιχμής από τους Μεγάλους Καταναλωτές ενεργοποιήθηκε για 6 μόνο πολύ θερμές ημέρες του Ιουλίου κατά τις οποίες η ζήτηση κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 9.160 MW.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιουλίου 2004 η ζήτηση ξεπέρασε τα 9.100 MW μόνο για 3 ώρες, ενώ όλο το 2004 η ζήτηση ξεπέρασε τα 9.000 MW μόνο για 6 ώρες.

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2005 έγινε δύο φορές περικοπή εσωτερικών καταναλώσεων στα ορυχεία της ΔΕΗ, κατά 10 MW και 80 MW. Επίσης περιορίστηκε τρεις φορές η ζήτηση μη κρίσιμων αρδευτικών φορτίων κατά 10 MW, 80 MW και 180 MW.

Οι μεγάλοι πελάτες Μέσης και Υψηλής Τάσης, που συνήψαν συμβόλαια για την περικοπή αιχμής, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, περιέκοπταν περί τα 140-160 MW όταν ζητήθηκε κατά τις 6 κρίσιμες ημέρες.

Τέλος, η ΔΕΗ ευχαριστεί τους μεγάλους πελάτες Μέσης και Υψηλής Τάσης, τους αγρότες και όλους τους πελάτες της καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αυξημένης ζήτησης ισχύος τις πολύ θερμές ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v