Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Πέρασε το 10,93% στο Δημόσιο

Το Ελληνικό Δημόσιο επαναπόκτησε στις 2 Αυγούστου το 10,93% των μετοχών του ΟΤΕ μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών στο πλαίσιο της λήξης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

OTE: Πέρασε το 10,93% στο Δημόσιο
Το Ελληνικό Δημόσιο επαναπόκτησε στις 2 Αυγούστου το 10,93% των μετοχών του ΟΤΕ μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών στο πλαίσιο της λήξης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Ειδικότερα, η Deutsche Trustee Company Limited (πρώην Bankers Trustee Company Limited) γνωστοποίησε ότι στις 2.8.2005, μετά από μεταβίβαση δικαιωμάτων ψήφου λόγω άρσης ενεχύρου που είχε συσταθεί υπέρ αυτής επί μετοχών της εταιρίας OTE Α.Ε., το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας OTE Α.Ε., κατήλθε από 10,93% σε 0%, ενώ η συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ανωτέρω εταιρίας παρέμεινε μηδενική.

Εξάλλου, το Ελληνικό Δημόσιο, μέτοχος της εταιρίας ΟΤΕ γνωστοποίησε ότι στις 2.8.2005 προέβη σε εξωχρηματιστηριακή αγορά μετοχών της ανωτέρω εταιρίας, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του να ανέλθει από 37,70% σε 48,63%, (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου: α) που κατέχει άμεσα, ήτοι 45,57% και β) που κατέχει η ελεγχόμενη από αυτό εταιρία ΔΕΚΑ Α.Ε, ήτοι 3,06%), επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας ΟΤΕ.

Το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής του επί του συνόλου των μετοχών της ανωτέρω εταιρίας διαμορφώθηκε από 34,64% σε 45,57%.

Επίσης, η εταιρία Hellenic Exchangeable Finance S.C.A., μέτοχος της εταιρίας ΟΤΕ, γνωστοποίησε ότι στις 2.8.2005 προέβη σε εξωχρηματιστηριακή πώληση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην ανωτέρω εταιρία, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας να κατέλθει από 10,93% σε 0%, με αντίστοιχη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

Τέλος, η εταιρία Hellenic Exchangeable Finance S.C.A., μέτοχος της εταιρίας ΟΤΕ γνωστοποίησε ότι στις 2.8.2005 μετά από απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου λόγω άρσης ενεχύρου επί μετοχών της εταιρίας ΟΤΕ Α.Ε., το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ανωτέρω εταιρίας, ανήλθε από 0% σε 10,93%, ενώ το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ΟΤΕ Α.Ε., παρέμεινε αμετάβλητο, ήτοι 10,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v