Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Αύξηση 90% στα κέρδη β’ τριμήνου

Αύξηση 90% στα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου ανακοίνωσε η TOUSA, η οποία προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία του 2005, καθώς προβλέπει ότι θα φτάσουν στα 185 εκατ. δολάρια. Εξάλλου, ξεκίνησε η δημόσια προσφορά για τη διάθεση 5,5 εκατ. μετοχών της εταιρίας, 1,5 εκατ. εκ των οποίων θα διατεθούν από την Τεχνική Ολυμπιακή.

TOUSA: Αύξηση 90% στα κέρδη β’ τριμήνου
Αύξηση 90% στα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου 2005 ανακοίνωσε η TOUSA, η οποία προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία του 2005.

Εξάλλου, ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για τη δημόσια προσφορά 5.500.000 μετοχών της εταιρίας, 4.000.000 εκ των οποίων θα διατεθούν από την εταιρία και 1.500.000 από την Τεχνική Ολυμπιακή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής στην Αμερική, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 45,7 εκατ. δολάρια, συγκριτικά με 24,1 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, με τα έσοδα από τις κατοικίες να διαμορφώνονται στα 615,8 εκατ. δολάρια, ενισχυμένα κατά 24%.

Το ανεκτέλεστο των κατοικιών για την TOUSA διαμορφώθηκε σε 7.460, (συμπεριλαμβανομένων και των κοινοπρακτικών σχημάτων) που αντιστοιχεί σε βελτίωση της τάξης του 35%.

Εξάλλου, η διοίκηση της εταιρίας αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2005 στα 185 εκατ. δολάρια, από 170 εκατ. δολάρια που προέβλεπε πριν.

Για το σύνολο του πρώτου εξαμήνου τα καθαρά κέρδη της TOUSA παρουσιάζουν αύξηση 71%, στα 72,1 εκατ. δολάρια, από 42,2 εκατ. δολάρια στο περυσινό πρώτο εξάμηνο, με τα έσοδα από κατοικίες να ενισχύονται κατά 25%, στα 1,1 δισ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια προσφορά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως οι αιτούντες θα έχουν τη δυνατότητα για επιπλέον 600.000 μετοχές από την εταιρία και για επιπλέον 225.000 μετοχές από την Τεχνική Ολυμπιακή.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Τεχνική Ολυμπιακή είχε υποβάλει ενημερωτικό στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη μεταβίβαση 2 εκατ. μετοχών της TOUSA (περίπου 3,5%) που θα διατεθούν στην ανώτατη τιμή των 27,86 δολαρίων ανά μετοχή.

----- Οι αντιδράσεις των αναλυτών για τα μεγέθη

”Ισχυρά” χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου της TOUSA.

Συγκεκριμένα, η Alpha Finance εκτιμά πως πρόκειται για ”πολύ δυνατά” αποτελέσματα, σημειώνοντας πως είναι αποτέλεσμα αφενός του μικτού περιθωρίου κέρδους και αφετέρου των εσόδων της εταιρίας που προέρχονται από τις κοινοπραξίες.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας για το πρώτο εξάµηνο αυξήθηκε κατά 360 µονάδες βάσης στο 22,4% και το καθαρό περιθώριο κατά 170 µονάδες βάσης στο 6,6%.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως τα ”ισχυρά μεγέθη” δεύτερου τριμήνου και η σημαντική ανάπτυξη που επέδειξε η TOUSA στο β’ τρίμηνο (ενίσχυση 35% στο ανεκτέλεστο, αλλά και η απόκτηση της Transeastern) συμπίπτουν με τη στρατηγική της διοίκησης για υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, σε μια περίοδο που είναι αρκετά ευνοϊκή για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ παρά την άνοδο των επιτοκίων.

Η Εγνατία Finance σημειώνει πως θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της και της τιμής-στόχου για τη μετοχή της TOUSA, ενώ συμπληρώνει πως για την ώρα διατηρεί τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v