Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενημερωτικές συναντήσεις Καρατζά με μικρομεσαίους

Ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιεί ο διοικητής της ΕΤΕ, Θεόδωρος Καρατζάς, με εκπροσώπους κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πελατών της τράπεζας, για τις δυνατότητες ανάπτυξής τους στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Ενημερωτικές συναντήσεις Καρατζά με μικρομεσαίους
Σημαντικά βήματα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε μορφής και των επαγγελματιών, πραγματοποιεί ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Καρατζάς, μέσα από ενημερωτικές συναντήσεις και προσωπικές επαφές του με εκπροσώπους επιχειρήσεων και πελάτες της Τράπεζας. Είχε προηγηθεί ομιλία του στις 29 Μαϊου σε 300 εκπροσώπους τέτοιων επιχειρήσεων, της Δυτικής Αττικής, για τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξής τους στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα, ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας μίλησε σε 500 εκπροσώπους μικρών επιχειρήσεων και σε ελεύθερους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και ανέλυσε τα προσδοκώμενα οφέλη από την αξιοποίηση επενδύσεων και σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών. Αύριο, Τρίτη, ο κ. Καρατζάς θα μιλήσει στη Δράμα σε 250 εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματίες των νομών Δράμας, Σερρών και Καβάλας.

Στην ομιλία του σήμερα, ο κ. Καρατζάς τόνισε ότι: Η Εθνική Τράπεζα θεωρεί ότι από τις μικρές μονάδες παραγωγής αγαθών και προσφοράς υπηρεσιών, που διακρίνονται για την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και την ταχύτητα διαδικασιών που τις χαρακτηρίζουν, θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον οι νέες σημαντικές καινοτόμες επιχειρήσεις που θα διευρύνουν την παραγωγική βάση της οικονομίας και θα συμβάλλουν στην αύξηση απασχόλησης εργατικού δυναμικού. Για τον λόγο αυτό, η Εθνική Τράπεζα δημιούργησε τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Πίστης, που αποτελεί την επιτελική μονάδα για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, ενώ παράλληλα συμπληρώνει τον ρόλο των χρηματοδοτικών κέντρων. Επί πλέον προσφέρονται, ως μοχλοί ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι παραδοσιακής μορφής πιστοδοτήσεις, η χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) και το factoring, προϊόντα που διατίθενται μέσω της Διεύθυνσης Πίστης, ενώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις διατίθενται κεφάλαια μέσω της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών (venture capital).

Eπίσης, ο κ. Καρατζάς πρόσθεσε ότι: Η φερεγγυότητα και η εμπειρία της Εθνικής Τράπεζας, η υποδομή της, τόσο σε θέματα διαχείρισης εργασιών, όσο και σε μεθοδολογία υλοποίησης, αλλά και σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν τον βασικό άξονα πρόσβασης σε ένα ανοιχτό και ευνοϊκό προς τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τραπεζικό σύστημα.



Τέλος σύμφωνα με την ομιλία, στόχος της Τράπεζας είναι η διευκόλυνση δανειοδότησης στα ”μέτρα” και τις ανάγκες των επιχειρήσεων αυτών, προκειμένου να επιτύχουν την προσδοκώμενη ανάπτυξη, να δημιουργήσουν νέες μονάδες , και να προωθήσουν δραστηριότητες και νέες τεχνολογίες, ώστε να διευρύνουν την παραγωγή τους, και να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά στην εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v