Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FORTHnet: Αρθηκαν οι εκκρεμότητες για Intracom

Ανοιξε και τυπικά ο δρόμος για την απόκτηση του 18,04% της FORTHnet από την Intracom, το οποίο πωλούν οι Μινωϊκές Γραμμές, καθώς οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι δεν άσκησαν το δικαίωμα της πρώτης άρνησης, ενώ άρθηκε το ενέχυρο στην ABN Amro.

FORTHnet: Αρθηκαν οι εκκρεμότητες για Intracom
Ανοιξε και τυπικά ο δρόμος για την απόκτηση του 18,04% της FORTHnet από την Intracom, το οποίο πωλούν οι Μινωϊκές Γραμμές, καθώς οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι δεν άσκησαν το δικαίωμα της πρώτης άρνησης (right of first refusal), ενώ άρθηκε το ενέχυρο στην ABN Amro.

Η Intracom θα αγοράσει το 18,04% στην τιμή των 5,02 ευρώ ανά μετοχή, ενώ σήμερα η μετοχή της Intracom έκλεισε με κέρδη 2,78% (4,44 ευρώ). Πολύ μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη της FORTHnet, η μετοχή της οποίας σημείωσε άνοδο 7,30% στα 5,88 ευρώ.



Ειδικότερα, οι Μινωϊκές Γραμμές, μέτοχος της εταιρίας FORTHnet, γνωστοποίησαν ότι στις 28.7.2005 μετά από απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου λόγω άρσης ενεχύρου επί μετοχών της εταιρίας FORTHnet, το ποσοστό συμμετοχής επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ανωτέρω εταιρίας, ανήλθε από 9,46% σε 18,04%, ενώ το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας FORTHnet, παρέμεινε αμετάβλητο, ήτοι 18,04%.

Επίσης, η ABN Amro Bank N.V. γνωστοποίησε ότι στις 28.7.2005, μετά από μεταβίβαση δικαιωμάτων ψήφου λόγω άρσης ενεχύρου που είχε συσταθεί υπέρ αυτής επί μετοχών της εταιρίας FORTHnet, το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας FORTHnet, κατήλθε από 8,58% σε 0%, ενώ η συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ανωτέρω εταιρίας παρέμεινε μηδενική.

Παράλληλα, οι Μινωικές Γραμμές με σημερινή τους επιστολή γνωστοποίησαν ότι στο χρονικό διάστημα από 2/8/2005 έως 31/8/2005 μέσω της Proton Χρηματιστηριακής θα πωλήσουν 3.039.663 τεμάχια (18,04% του συνόλου των μετοχών) με τη μέθοδο της προσυμφωνημένης συναλλαγής με αγοραστή την Ιntracom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v