Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Αττικής: Από Σεπτέμβριο οι αποφάσεις

Προς τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται ότι θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για την Τράπεζα Αττικής το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο εξετάζει τη διάθεση του 35% του κεφαλαίου της τράπεζας. Πιθανός διεκδικητής το ΤΣΑΥ.

Τράπεζα Αττικής: Από Σεπτέμβριο οι αποφάσεις
του Γιώργου Μαντέλα

Προς τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται ότι θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για την Τράπεζα Αττικής το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται αυτή τη στιγμή είναι η διάθεση του πακέτου μετοχών της τράπεζας σε έναν ή σε δύο μεγάλους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Το ύψος του πακέτου εκτιμάται στο περίπου 35% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Αρχικά υπολογιζόταν ότι βασικός διεκδικητής θα ήταν το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο είναι και σήμερα βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής.

Τελικώς, όμως, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να εξασθενεί και να ενισχύεται στον αντίποδα το σενάριο που θέλει το ΤΣΑΥ να βρίσκεται προ των πυλών της Αττικής.

Η πιθανότητα το πακέτο να καταλήξει σε άλλη τράπεζα, ελληνική ή ξένη, αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται εξαιρετικά ισχυρή, μολονότι διερευνητικό ενδιαφέρον έχει εκφραστεί.

Και αυτό γιατί όσο υπάρχει ήδη ένας μεγάλος βασικός μέτοχος στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα ”χωρέσει” ακόμη ένας.

Πάντως, στο οικονομικό επιτελείο επαναλαμβάνουν ότι θα εξετασθούν όλα τα πιθανά σενάρια και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v