Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Διευκρινίσεις για αποκλίσεις σε μεγέθη 2004

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την απόκλιση ύψους 10 εκατ. ευρώ μεταξύ των προβλέψεων για τα κέρδη προ φόρων του 2004, με τα πραγματοποιηθέντα προχώρησε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, την οποία και αποδίδει σε πρόσθετες προβλέψεις για επισφαλείς πελάτες, αλλά και στην καθυστέρηση στην αύξηση των τιμολογίων.

ΕΥΔΑΠ: Διευκρινίσεις για αποκλίσεις σε μεγέθη 2004
Σε διευκρινίσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την απόκλιση ύψους 10 εκατ. ευρώ μεταξύ των προβλέψεων για τα κέρδη προ φόρων του 2004, με τα πραγματοποιηθέντα προχώρησε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.

Η διοίκηση αποδίσει την απόκλιση σε πρόσθετες προβλέψεις για επισφαλείς πελάτες, αλλά και στην καθυστέρηση όσον αφορά στην αύξηση του τιμολογίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή η εκτίμηση για κέρδη προ φόρων περίπου ύψους 40 εκατ. ευρώ έχει γίνει με βάση τα αποτελέσματα του εξαμήνου του 2004.

Έκτοτε υπήρξε αναμόρφωση της σχετικής εκτίμησης στα 30,2 εκατ. ευρώ, μετά τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, η οποία έχει δημοσιευθεί κι έχει αιτιολογηθεί στα ”πρόσθετα στοιχεία χρηματοοικονομικής πληροφόρησης”, συμπληρώνει η επιστολή.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως στο τμήμα ”5. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ” και στην παράγραφο ”10. Τυχόν διαφορές των δημοσιευμένων μεγεθών σε σχέση με προβλέψεις που έχουν γίνει από την εταιρία και αιτιολόγησή τους” αναφέρονται τα εξής:

”Η απόκλιση 10 περίπου εκατ. ευρώ που υπάρχει μεταξύ της νέας εκτίμησης αναφορικά με τα αποτελέσματα προ φόρων στο τέλος της χρήσης 2004 (30 εκατ. ευρώ) και της παλαιότερης εκτίμησης της εταιρίας στο τέλος Αυγούστου 2004 (40 εκατ. ευρώ) οφείλεται σε: 1. Πρόσθετες προβλέψεις για επισφαλείς πελάτες, 2. Καθυστέρηση στην αύξηση του τιμολογίου” (σημ.: η αναπροσαρμογή του τιμολογίου πραγματοποιήθηκε από 15/12/04).

Τέλος ακόμη και η διαφορά μεταξύ της εκτίμησης των κερδών προ φόρων για το 2004 με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου (30,2 εκατ. ευρώ) και του τελικού ποσού (28,8 εκατ. ευρώ) έχει αιτιολογηθεί στα αντίστοιχα ”πρόσθετα στοιχεία χρηματοοικονομικής πληροφόρησης” τόσον της συνοπτικής κατάστασης όσον και της τελικής και ειδικότερα στο τμήμα ”5. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ” και στην παράγραφο 10, επισημαίνεται στην ίδια πάντα επιστολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v