Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Εγκρίθηκε η ”είσοδος” της ING

Την είσοδο της ING στο μετοχικό της κεφάλαιο με 5% ενέκρινε η γ.σ της Τρ. Πειραιώς με τιμή διάθεσης 8,36 ευρώ ανά μετοχή. Ο κ. Σάλλας, που δήλωσε περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, τόνισε ότι τα λειτουργικά κέρδη θα πάνε πολύ καλά φέτος, ενώ για την ΕΤΒΑ προέβλεψε ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου θα είναι θετικά.

Πειραιώς: Εγκρίθηκε η ”είσοδος” της ING
Περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος γενικότερα και του ομίλου Πειραιώς ειδικότερα, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Μ. Σάλλας, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Τρ. Πειραιώς.

Η επαναληπτική γ.σ της Πειραιώς ενέκρινε την είσοδο με 5% της ING στο μετοχικό της κεφάλαιο. Ο κ. Σάλλας χαρακτήρισε τη εξέλιξη πολύ θετική, αν και όπως διευκρίνισε, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στις επεκτάσεις αυτόν τον καιρό, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των απωλειών.

Προέβλεψε επίσης, ότι τα λειτουργικά κέρδη της τράπεζας θα πάνε πολύ καλά φέτος, ενώ προέβλεψε ότι τα αποτελέσματα της ΕΤΒΑ στο εξάμηνο θα είναι θετικά.

Για τα επιτόκια εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για περαιτέρω μείωση, αντιθέτως όπως είπε, στο τέλος του έτους μπορεί να υπάρχει μια διόρθωση προς τα πάνω.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με την ακύρωση 8.357.875 ονομαστικών μετοχών που είχε η Τράπεζα Πειραιώς στην κατοχή της (ίδιες μετοχές).

Η ακύρωση αυτή δεν επηρεάζει το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας, καθώς οι ίδιες μετοχές είχαν εμφανιστεί αφαιρετικά των ιδίων κεφαλαίων στον Ισολογισμό του 2001.

Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση 8.357.875 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με τιμή διάθεσης € 8,36 ανά μετοχή.

Προκειμένου η αύξηση να καλυφθεί από τις εταιρείες του Ομίλου ING στην Ελλάδα (Nationale Nederlanden Ζωής και Nationale Nederlanden Γενικών Ασφαλειών), οι παλαιοί μέτοχοι παραιτήθηκαν από τα δικαιώματα προτίμησής τους.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των μετοχών παραμένει αμετάβλητος (167.157.484), ενώ τα ίδια κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς αυξάνονται κατά 70.000.000 ευρώ (167.157.484 μετοχές x 8,36 ευρώ).

Όσον αφορά το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στα στελέχη του Ομίλου (stock option), εγκρίθηκε για την επόμενη τριετία το δικαίωμα προαιρέσεως αγοράς μετοχών στην ίδια τιμή διάθεσης ανά μετοχή με αυτήν της αύξησης κεφαλαίου (8,36 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v