Προς διαγωνισμό για σταθμό αυτοκινήτων ο ΟΛΠ

Σε διαγωνισμό για την εκμετάλλευση μιας από τις πλέον προσοδοφόρες δραστηριότητές του, του σταθμού αυτοκινήτων, θα προχωρήσει ο ΟΛΠ, σύμφωνα με τα όσα είπε στο euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Ν. Αναστασόπουλος. Στα 4 εκατ. ευρώ ετησίως εκτιμώνται τα έσοδα του εγχειρήματος.

Προς διαγωνισμό για σταθμό αυτοκινήτων ο ΟΛΠ
του Δημήτρη Γλύστρα

Σε διαγωνισμό για την εκμετάλλευση μιας από τις πλέον προσοδοφόρες δραστηριότητές του, του σταθμού αυτοκινήτων, θα προχωρήσει ο ΟΛΠ, σύμφωνα με τα όσα είπε στο euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Ν. Αναστασόπουλος.

Πρόθεση του ΟΛΠ είναι να απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 5 Σεπτεμβρίου και σε περίπτωση που εμφανιστούν δύο ή περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, να προχωρήσει άμεσα σε διαγωνισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι δεν θα καθυστερήσει περισσότερο από τα τέλη Οκτωβρίου.

Όπως εξηγεί ο κ. Αναστασόπουλος, δεν πρόκειται για καμία παραχώρηση, αλλά για εκμετάλλευση δραστηριότητας, ενώ επισημαίνει πως οι διαδικασίες είναι απολύτως διαφανείς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΛΠ, στις προδιαγραφές που ο Οργανισμός θα θέσει στην προκήρυξη, περιλαμβάνεται η υποχρέωση του ενδιαφερόμενου να καταβάλει τίμημα για τη στάθμευση 120.000 αυτοκινήτων ετησίως. Ο ΟΛΠ εξετάζει τη χρονική διάρκεια που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια σύμβαση, ενώ προς το παρόν προσανατολίζεται προς τη διετία με την option ενός ακόμη έτους.

Ο κ. Αναστασόπουλος εκτιμά τα έσοδα από μία αίσια έκβαση του επιχειρήματος στα 4 εκατ. ευρώ, δεδομένου του ότι το προηγούμενο έτος, ο ΟΛΠ από τη στάθμευση 450.000 αυτοκινήτων είχε έσοδα της τάξης των 12 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο ίδιος, η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά χώρο 75.000 τ.μ. ο οποίος έχει ήδη κατασκευαστεί και λειτουργεί άτυπα.

Σχολιάζοντας την ενίσχυση της τιμής της μετοχής, ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε πως ”οι επενδυτές αγοράζουν προσδοκία”, ενώ επεσήμανε πως αυτό που φαίνεται να έχει στα ”υπέρ” του ο Οργανισμός είναι το ότι αν και υπάρχουν πολλά προβλήματα, ”τα αγγίζει, προκειμένου να δει πως θα μπορούσαν να επιλυθούν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v