Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Στην Aegean Motorway έργο στον Μαλιακό

Η κοινοπραξία Aegean Motorway (Hochtief, B. Berger, ΑΕΓΕΚ, Ευκλείδης, Αθηνά και Lamda Development) ήταν τελικώς η νικήτρια του διαγωνισμού για το έργο στο οδικό τμήμα ”Μαλιακός - Κλειδί”, που αποτελείται από 230 χλμ. εθνικού οδικού δικτύου.

ΑΕΓΕΚ: Στην Aegean Motorway έργο στον Μαλιακό
Η κοινοπραξία Aegean Motorway ήταν τελικώς η νικήτρια του διαγωνισμού για το έργο στο οδικό τμήμα ”Μαλιακός- Κλειδί”, που αποτελείται από 230 χλμ. εθνικού οδικού δικτύου.

Η καθαρά παρούσα αξία χρηματοδοτικής συμβολής στην περίοδο μελετών – κατασκευών του προσωρινού αναδόχου ομίλου Aegean Motorway Group, στην οποία μετέχουν οι εταιρίες Hochtief, B. Berger, ΑΕΓΕΚ, Ευκλείδης, Αθηνά και Lamda Development, θα είναι 172.826.802 ευρώ, έναντι 99.930.000 που προσέφερε ο όμιλος Ολύμπια Οδός, την οποία αποτελούσαν οι Άκτωρ, Άβαξ και Vinci.

Η καθαρά παρούσα αξία πληρωμών προς το Ελληνικό Δημόσιο μετά το πέρας της περιόδου μελετών - κατασκευών του προσωρινού αναδόχου ομίλου Aegan Motorway Group θα είναι 609.906.922 ευρώ, έναντι 269.730.000 που προσέφερε ο όμιλος Ολύμπια Οδός.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή διαφόρων τούνελ, καθώς και της μεγάλης σήραγγας των Τεμπών, αλλά και ανακατασκευές δρόμων, παρακάμψεις και 5 νέες θέσεις εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το έργο έχει χρονικό ορίζοντα κατασκευής από 48 έως 54 μήνες, ενώ προβλέπει ακόμη σύμβαση παραχώρησης για 26 χρόνια λειτουργίας και συντήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v