Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική - Eurobank διεκδικούν ρουμανικές τράπεζες

Η Εθνική Τράπεζα κατάφερε να μπει στο shortlist της ρουμανικής κυβέρνησης με τους ενδιαφερόμενους για τη ρουμανική τράπεζα Banca Comerciala Romana (BCR), ενώ στην ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων προβάλει και η Casa de Economi si Consemnatiuni (CEC) με πιθανό ενδιαφερόμενο την EFG Eurobank.

Εθνική - Eurobank διεκδικούν ρουμανικές τράπεζες
H Εθνική Τράπεζα κατάφερε να μπει στο shortlist της ρουμανικής κυβέρνησης με τους ενδιαφερόμενους για τη ρουμανική τράπεζα Banca Comerciala Romana (BCR), καθώς κρίθηκε ότι πληροί τα κριτήρια συμμετοχής, ενώ αποκλείστηκε η κοινοπραξία της Citigroup Venture Capital International με την Texas Pacific.

Αναλυτικότερα, οι 10 τράπεζες που έχουν εκφράσει κατ’ αρχήν ενδιαφέρον για την εξαγορά της BCR και εκρίθη ότι πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης είναι: Deutsche Bank, ABN Amro Holding, BNP Paribas, Εθνική Τράπεζα, Banco Comercial Portugues, o βελγικών και ολλανδικών συμφερόντων όμιλος οικονομικών υπηρεσιών Fortis NV, ΚΒC Group, Erste Bank, Dexia και Banca Intesa.

Επισημαίνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών είναι η 19η Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, σύμφωνα με διαφορετικό τηλεγράφημα του ίδιου πρακτορείου, η ρουμανική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την πώληση ποσοστού 75% ή και μικρότερου της τράπεζας Casa de Economi si Consemnatiuni (CEC).

Σύμφωνα με Ρουμάνους αξιωματούχους, η τράπεζα Dexia, η Erste Bank, η Zentralbank Oesterreich και η Rabobank Groep αναμένεται να εκφράσουν ενδιαφέρον.

Παράλληλα, την εκδήλωση ενδιαφέροντος εξετάζουν η ουγγρική OTP Bank και η ελληνική EFG Eurobank Ergasias.

Η CEC διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,1 δισ. ευρώ και έχει δίκτυο 1.400 καταστημάτων, το μεγαλύτερο στη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v