Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Ημερίδα για το Σύμφωνο της Βασιλείας ΙΙ

Κοινή εκδήλωση με θέμα την πρακτική εφαρμογή του Συμφώνου της Βασιλείας ΙΙ πραγματοποίησαν την Τρίτη 12 Ιουλίου η Profile και η SunGard. Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε εισηγήσεις εκπροσώπων από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, της Τράπεζα Ελλάδος την PRMIA Greece και την SunGard.

Profile: Ημερίδα για το Σύμφωνο της Βασιλείας ΙΙ
Κοινή εκδήλωση με θέμα την πρακτική εφαρμογή του Συμφώνου της Βασιλείας ΙΙ πραγματοποίησαν την Τρίτη 12 Ιουλίου η Profile και η SunGard.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε εισηγήσεις εκπροσώπων από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, της Τράπεζα Ελλάδος την PRMIA Greece και την SunGard.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκόρτσος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών παρουσίασε το Νέο Πλαίσιο για την Κεφαλαιακή Επάρκεια της Επιτροπής της Βασιλείας και αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνέπειες του νέου πλαισίου στο Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα και τις αλλαγές που θα επιφέρει.

Η κ. Βασιλική Ζάκκα, Προϊσταμένη στην Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, ανέλυσε τις Εποπτικές Απαιτήσεις του Νέου Πλαισίου Κεφαλαιακής Επάρκειας, και δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από το κοινό αναφορικά με τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών.

Ο κ. Παπαδημητρίου, director του ελληνικού παραρτήματος της PRMIA, παρουσίασε τα πρώτα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα υλοποίηση της Βασιλείας ΙΙ στις Ελληνικές τράπεζες και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την έγκαιρη και επιτυχή εφαρμογή του.

Τέλος ο κ. Richard Reeves, Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα Bancware, από την SunGard, μίλησε για την εμπειρία από την εφαρμογή και υλοποίηση ολοκληρωμένων συστημάτων Risk Management για την Βασιλεία ΙΙ στην Ευρώπη, και ανέλυσε πρακτικά θέματα που προέκυψαν κατά την υλοποίηση των έργων, και πως αυτά έχουν αντιμετωπισθεί.

Την ημερίδα παρακολούθησαν περί τα 40 ανώτερα στελέχη από τον τραπεζικό χώρο και την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v