Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τριήμερη επίσκεψη Αράπογλου στην Κρήτη

Τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο τη διαρκή, περαιτέρω, ανάπτυξη της τράπεζας.

Εθνική: Τριήμερη επίσκεψη Αράπογλου στην Κρήτη
Τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο τη διαρκή, περαιτέρω, ανάπτυξη της τράπεζας.

Την Τρίτη ο κ. Αράπογλου επισκέφθηκε τα Χανιά, χθες Τετάρτη το Ρέθυμνο και σήμερα το Ηράκλειο. Στις πρωτεύουσες και των τριών νομών της Κρήτης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας είχε διαδοχικές συναντήσεις με επιχειρηματίες και επαγγελματίες, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Συνολικά μίλησε σε περισσότερους από 600 επιχειρηματίες στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση 110 στελεχών της Εθνικής Τράπεζας από όλους τους νομούς της Κρήτης, στους οποίους μίλησε ο κ. Αράπογλου, ενώ στη συνέχεια άκουσε τις απόψεις τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους, επί δύο ώρες.

Επίσης, ο κ. Αράπογλου πραγματοποίησε επισκέψεις σε Καταστήματα της Τράπεζας στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο και συνομίλησε με τους υπαλλήλους. Και στις τρεις αυτές πόλεις ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας έδωσε συνεντεύξεις τύπου και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των τοπικών εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Θ’ ακολουθήσουν επισκέψεις του κ. Αράπογλου σε ακριτικό νησί του Αιγαίου, καθώς και σε νησιά του Ιονίου.

Στις ομιλίες του προς τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Κρήτης, όπου τον συνοδεύουν οι Γενικοί Διευθυντές Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής, κ Αλέξανδρος Τουρκολιάς και Λιανικής Τραπεζικής κ. Γιάννης Φίλος, καθώς και οι επικεφαλής των αρμοδίων Διευθύνσεων της Τράπεζας, ο κ. Αράπογλου επεσήμανε την αυξητική τάση που, σημειώνουν οι χρηματοδοτήσεις προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Κρήτη.

Μια τάση, που είναι μεγαλύτερη από τους ρυθμούς της αγοράς. Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αράπογλου:”Γενικότερα, είναι δυναμική η πορεία μας στις χορηγήσεις προς τις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία μας στις χορηγήσεις προς τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται με περισσότερες από 40.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και το 2004 χρηματοδοτήσαμε περισσότερους από 7.500 νέους πελάτες στις κατηγορίες αυτές. Τα υπόλοιπα των δανείων προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αυξάνονται κατά 25% σε ετήσια βάση. Ειδικότερα, στην Κρήτη το χαρτοφυλάκιό μας είναι το καλύτερο, ίσως, όλης της χώρας. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την ποιότητα των πελατών μας στην Κρήτη. Η άνοδος των εργασιών στους τέσσερις νομούς συνεχίζεται και ήδη υπερβαίνει, συνολικά, το 20%. Θα ήταν παράλειψη αν δεν τόνιζα, στο σημείο αυτό, ότι η ποιότητα αποτελεί χαρακτηριστικό των στελεχών και υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας στη Μεγαλόνησο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v