Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Ενίσχυση διεθνούς παρουσίας - περικοπές

Με βασικό στόχο τις περικοπές και την ενίσχυση των διεθνών δραστηριοτήτων κινείται και το τρέχον έτος η διοίκηση της Intracom. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα περικοπής δαπανών, στόχος για το τρέχον έτος αποτελούν τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ για την ενίσχυση των διεθνών δραστηριοτήτων τονίστηκε ότι το 60% του τζίρου θα αφορά εξαγωγές.

Intracom: Ενίσχυση διεθνούς παρουσίας - περικοπές
του Σταμάτη Ζαχαρού

Με βασικό στόχο τις περικοπές και την ενίσχυση των διεθνών δραστηριοτήτων κινείται και το τρέχον έτος η διοίκηση της Intracom.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα περικοπής δαπανών, το 2004 εξοικονομήθηκαν 50 εκατ. ευρώ, ενώ ο στόχος για το τρέχον έτος σε επίπεδο ομίλου ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δεληγιάννης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί φέτος νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είτε στη μητρική είτε σε κάποια από τις θυγατρικές της.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση των διεθνών δραστηριοτήτων, ο γενικός διευθυντής του εταιρικού κέντρου της Intracom, κ. Κ. Κλώνης, ανέφερε ότι το 60% του τζίρου του 2005 θα αφορά τις εξαγωγές, ενώ ήδη το πρώτο τρίμηνο η εταιρία σύναψε νέα συμβόλαια ύψους 160 εκατ. ευρώ, το 65% των οποίων προέρχεται από το εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, η συμμετοχή του παραδοσιακού πελάτη της εταιρίας του ΟΤΕ περιορίστηκε το 2004 σε 34% επί του συνολικού τζίρου από 50% το προηγούμενο έτος.

Μιλώντας για το ομολογιακό δάνειο που είχε εγκριθεί από τη Γ.Σ. των μετόχων, ο κ. Κλώνης είπε ότι ”υπάρχει καθυστέρηση, καθώς με διάφορους τρόπους μειώθηκε ο δανεισμός και δεν υφίσταται άμεση ανάγκη για χρηματοδότηση”.

Ο κ. Δεληγιάννης, σχολιάζοντας τις οικονομικές εξελίξεις στον κλάδο της τεχνολογίας στη χώρα μας, είπε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις υλοποίησης των έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας, ενώ αναμένεται και νέα πίεση στις τιμές των προϊόντων τεχνολογίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει απασχολήσει τις τελευταίες μέρες τον Τύπο για την ενδεχόμενη αποχώρηση της Intracom από την Ελλάδα, ο κ. Δεληγιάννης είπε ότι όλα εξετάζονται, δεν έχει ληφθεί ωστόσο, τέτοια απόφαση, ούτε μια τέτοια εξέλιξη είναι πιεστική για την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v