Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Group: Αύξηση ναύλων και για φορτηγά

Την εισαγωγή επιβάρυνσης καυσίμου για τα φορτηγά που ταξιδεύουν στα δρομολόγια Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Ανκόνα, Μπάρι και Rostock-Hanko ανακοίνωσε η Attica Group, επιχειρώντας να μετακυλίσει μέρος του κόστους από την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Attica Group: Αύξηση ναύλων και για φορτηγά
Την εισαγωγή επιβάρυνσης καυσίμου προκειμένου για φορτηγά που ταξιδεύουν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα ανακοίνωσε χθες η Blue Star Ferries. Συγκεκριμένα, η επιβάρυνση που θα τεθεί σε ισχύ από 15 Ιουλίου θα είναι 8 ευρώ για τα δρομολόγια των Κυκλάδων και 15 ευρώ γι’ αυτά των Δωδεκανήσων.

Αντίστοιχη επιβάρυνση αποφασίστηκε να τεθεί από 14 Ιουλίου και για τα φορτηγά που ταξιδεύουν στα δρομολόγια για Ανκόνα (10 ευρώ), Μπάρι (15 ευρώ), Rostock-Hanko (12 ευρώ).

Στις αρχές Ιουλίου η Superfast Ferries είχε προχωρήσει σε αύξηση των ναύλων κατά 4 ευρώ στα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδος - Ιταλίας, Γερμανίας - Φινλανδίας και Σκωτίας - Βελγίου.

Η αύξηση είχε εφαρμοστεί μόνο για τις νέες κρατήσεις, αφορούσε στους ναύλους των επιβατών και των ΙΧ και πραγματοποιήθηκε, όπως και η παρούσα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τιμών των καυσίμων.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Π&Κ, η κίνηση θα αποφέρει όφελος 1,5 εκατ. ευρώ στην Attica Group, κάτι που σημαίνει ότι μόνο μερικά μπορεί να αντισταθμίσει το κόστος από την αύξηση των τιμών των καυσίμων, το οποίο αν συνδυαστεί με τις μη ευνοϊκές διακυμάνσεις της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου εκτιμάται ότι θα έχει επίδραση της τάξης των 15 εκατ. ευρώ στα κόστη της Attica για το 2005.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Π&Κ, υποθέτοντας ότι ο ανταγωνισμός θα ακολουθήσει τις αυξήσεις, τα μερίδια αγοράς αναμένεται να μείνουν ανεπηρέαστα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v