Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Μεταξύ 22-25,20 ευρώ το εύρος τιμών

Μεταξύ 22 ευρώ και 25,20 ευρώ καθορίστηκε το εύρος τιμών για τη διάθεση ποσοστού 16,44% του ΟΠΑΠ, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου. Οι δημόσιες εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα μεταξύ 13 και 15 Ιουλίου.

ΟΠΑΠ: Μεταξύ 22-25,20 ευρώ το εύρος τιμών
Μεταξύ 22 ευρώ και 25,20 ευρώ καθορίστηκε το εύρος τιμών για τη διάθεση ποσοστού 16,44% του ΟΠΑΠ, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι δημόσιες εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα μεταξύ 13 και 15 Ιουλίου, η διαπραγμάτευση των μετοχών θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου, ενώ η τιμή διάθεσης θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (11 Ιουλίου) στα 24,06 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι μη θεσμικοί επενδυτές θα εγγράφονται στην ανώνατη τιμή του εύρους, δηλαδή στα 25,20 ευρώ.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα διανείμει στους μη Θεσμικούς Επενδυτές μία (1) δωρεάν μετοχή του ΟΠΑΠ για κάθε δέκα (10) προσφερόμενες Μετοχές που θα αποκτήσουν κατά την εγχώρια προσφορά και την ιδιωτική τοποθέτηση, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί οι επενδυτές θα τις διακρατήσουν για χρονική περίοδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία καταχώρησης της μεταβίβασης των Προσφερομένων Μετοχών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών.

Το εν λόγω κίνητρο αναφέρεται σε μέγιστο αριθμό εκατό (100) συνολικά δωρεάν μετοχών του ΟΠΑΠ ανά επενδυτή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, για τη δημόσια προσφορά με βάση την κατώτατη τιμή του εύρους των 22 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 14,7 φορές τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του 2004 (βάσει του Ελληνικού Λογιστικού Σχεδίου).

Με βάση το ανώτατο όριο του εύρους των 25,20 ευρώ, η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 16,8 φορές τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του 2004.

Η τιμή διάθεσης των προσφερόμενων μετοχών θα καθοριστεί από τους συντονιστές κυρίους αναδόχους της εγχώριας και της διεθνούς προσφοράς, σε συνεννόηση με το Ελληνικό Δημόσιο, το διήμερο μετά τη λήξη της συνδυασμένης προσφοράς.

Ταυτόχρονα, με τον καθορισμό της τιμής διάθεσης θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των προσφερόμενων μετοχών.

Η τιμή διάθεσης θα είναι κοινή για όλους τους συμμετέχοντες στη συνδυασμένη προσφορά, με εξαίρεση τους συμμετέχοντες στην ιδιωτική τοποθέτηση δικαιούχους εργαζομένους της εταιρίας, στους οποίους οι μετοχές θα διατεθούν με έκπτωση κατά ποσοστό 10% επί της τιμής διάθεσης.

Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωση του ΟΠΑΠ αναφέρεται πως με βάση τον κανονισμό εργασίας καθήκοντα προϊσταμένου του τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων ασκεί ο κ. Ζάχος Μάρκος, μέχρι την οριστική πλήρωση της θέσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v