Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Ολυμπιακή: Αύξηση 62% στα κέρδη τριμήνου

Ανοδικά κινήθηκαν εντέλει τα κέρδη για τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής στο πρώτο τρίμηνο, όπως προκύπτει από την επαναδημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων, καθώς στις πρώτες που δημοσιεύτηκαν υπήρχαν λάθη. Αύξηση 61,9% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη από μείωση που είχαν εμφανίσει αρχικά.

Τ. Ολυμπιακή: Αύξηση 62% στα κέρδη τριμήνου
Στην επαναδημοσιευση των λογιστικών καταστάσεων πρώτου τριμήνου 2005 προχώρησε η Τεχνική Ολυμπιακή, καθώς όπως είχε ενημερώσει η εταιρία με σχετική ανακοίνωσή της, στις ενοποιημένες καταστάσεις υπήρχαν σημαντικά λάθη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Eurobank Securities στο πρωινό της report ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Τεχνικής Ολυμπιακής παρουσιάζει αύξηση 18,1%, στα 570,9 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 482,6 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2004.

Τα ενοποιημένα EBITDA ενισχύθηκαν την ίδια στιγμή κατά 36%, διαμορφούμενα στα 23,3 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη του ομίλου να ενισχύονται κατά 61,9%, καθώς έφτασαν στα 9,2 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank Securities σημειώνει πως τα μεγέθη της Τεχνικής Ολυμπιακής κινήθηκαν στο χαμηλό εύρος των εκτιμήσεων της αγοράς, ενώ συμπληρώνει πως αναμένει βελτιωμένη εικόνα τα επόμενα τρίμηνα, καθώς η οικοδομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ παρουσιάζει καλυτέρευση.

Επισημαίνει δε πως η κατά 73,3% θυγατρική του ομίλου στις ΗΠΑ TOUSA αναμένει καθαρά κέρδη για το 2005 ύψους 170 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v