Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Οριστικά 13-15/7 το placement (update 2)

Οριστικά στο διάστημα μεταξύ 13 και 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για τη διάθεση ποσοστού 16,44% του ΟΠΑΠ. Σε συνέντευξη τύπου η ηγεσία του Οργανισμού έγινε εκτενής αναφορά για τα νέα παιχνίδια, την υπογραφή νέων συμβάσεων με την Intralot, για τον Ολυμπιακό και το Στοίχημα, την ΕΠΑΕ και τις πιστωτικές κάρτες. Οι λεπτομέρειες του placement.

ΟΠΑΠ: Οριστικά 13-15/7 το placement (update 2)
του Αρη Δαμουλάκη

Στο διάστημα μεταξύ 13 και 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για τη διάθεση ποσοστού 16,44% του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το euro2day.gr.

”Η προσφορά μετοχών του ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού κράτους και σύμφωνα με εκτιμήσεις του το ποσοστό της προσφοράς πιθανότατα να υπερβεί τα 1,2 δισ. ευρώ”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Β. Νειάδας.

H διαπραγμάτευση των μετοχών του ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου, η τιμή διάθεσης θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, ενώ το εύρος τιμών θα ανακοινωθεί το πρωί της Τρίτης, 12 Ιουλίου.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα διανείμει στους μη Θεσμικούς Επενδυτές μία (1) δωρεάν μετοχή του ΟΠΑΠ για κάθε δέκα (10) προσφερόμενες Μετοχές που θα αποκτήσουν κατά την εγχώρια προσφορά και την ιδιωτική τοποθέτηση, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί οι επενδυτές θα τις διακρατήσουν για χρονική περίοδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία καταχώρησης της μεταβίβασης των Προσφερομένων Μετοχών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών.

Το εν λόγω κίνητρο αναφέρεται σε μέγιστο αριθμό εκατό (100) συνολικά δωρεάν μετοχών του ΟΠΑΠ ανά επενδυτή.

Όπως έχει ανακοινώσει το Ελληνικό Δημόσιο, η διάθεση των μετοχών του ΟΠΑΠ θα πραγματοποιηθεί μέσω συνδυασμένης προσφοράς, η οποία θα συνίσταται σε δημόσια εγγραφή στην Ελλάδα σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, σε ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους όρους του Κανονισμού S / Κανόνα 144Α των ΗΠΑ, καθώς επίσης και σε ιδιωτική τοποθέτηση σε εργαζόμενους της ΟΠΑΠ.

Το placement πρόκειται να διεξαχθεί μέσω των Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος και Εθνική Χρηματιστηριακή.

Ως γενικούς συντονιστές το Ελληνικό Δημόσιο όρισε τις Alpha Finance, Citigroup, Credit Suisse First Boston, Deutsche Bank, EFG Telesis Finance, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος, Morgan Stanley και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

--- Νέα παιχνίδια - σχέσεις με Intralot

Το 2006 αναμένεται η εισαγωγή των δύο νέων αριθμολαχείων, του ”Super 4” και του ”Bingo Lotto”, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Β. Νειάδας.

Ακόμα, ο κ. Νειάδας προσδιόρισε τους στρατηγικούς στόχους του ΟΠΑΠ, οι οποίοι περιλαμβάνουν την αναζωογώνηση του Στοιχήματος, την εισαγωγή νέων παιχνιδιών και τον ανασχεδιασμό παλαιών, την ενίσχυση της εταιρικής ταυτότητας, την αναβάθμιση των τεχνολογικών συστημάτων, την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος και τη διαφοροποίηση δραστηριοτήτων.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ, Σ. Κωστάκος, τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις με την ανάδοχο εταιρία (Intralot) για τέσσερις ανυπόγραφες συμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης, συνολικής αξίας 14 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο ίδιος, οι τρεις από αυτές σχετίζονται με το ΚΙΝΟ, την κατασκευή και δημιουργία εφεδρικού κέντρου και την αναβάθμιση της τεχνολογικής πλατφόρμας, ενώ η τέταρτη αφορά το update του Στοιχήματος.

Επίσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ στην εισαγωγική ομιλία του δήλωσε ότι προσπάθησε ”εδώ και ένα χρόνο να πείσει την κυβέρνηση να μπουν οι ελληνικοί αγώνες στο Στοίχημα”, τονίζοντας παράλληλα ότι λυπάται που ορισμένοι δημόσιοι άντρες έκαναν λόγο για αύξηση του διεθνούς τζόγου, ευτελίζοντας αυτό που συνέβη στην Πορτογαλία.

------ Περί Ολυμπιακού, ΕΠΑΕ και πιστωτικών καρτών

Ερωτηθείς ο κ. Κωστάκος για το αν θα συμπεριληφθεί ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του Στοιχήματος, δήλωσε: ”Θα ήταν αφελής όποιος δεν θα ήθελε να μπει ο Ολυμπιακός στο Στοίχημα. Ασυμβίβαστα υπάρχουν έτσι κι αλλιώς πολλά. Ωστόσο, τα ασυμβίβαστα θα τηρηθούν μέχρι κεραίας”.

Αναφορικά με το ζήτημα των πιστωτικών καρτών, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Βασίλης Νειάδας, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, αλλά ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες.

”Οι κάρτες που θα εκδοθούν δεν θα είναι πιστωτικές, αλλά χρεωστικές, θα τις διαχειρίζεται η ΟΠΑΠ Υπηρεσιών και θα δημιουργηθούν για να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση πρακτόρων και πελατών”.

Σε σχέση με το θέμα της ΕΠΑΕ και μιας πιθανής ανταποδοτικής παροχής σε σχέση με την εισαγωγή ελληνικών αγώνων στο Στοίχημα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, κ. Κωστάκος, δήλωσε ότι η ΕΠΑΕ δεν δικαιούται κανένα ποσοστό.

Επίσης, σε σχέση με το pay out ο κ. Κωστάκος δήλωσε ότι για μικρό χρονικό διάστημα είναι πιθανόν να κυμανθεί από 72% έως 75%, και ίσως και 80%, ώστε να εξισορροπηθεί ο μέσος όρος του 66% που είναι το ζητούμενο.

Στα σχέδια του ΟΠΑΠ περιλαμβάνεται η δυνατότητα στοιχήματος για καλλιτεχνικά και οικονομικά γεγονότα, όπως η Eurovision και το Nobel.

----- Διαγωνισμός για τερματικά

Ο ΟΠΑΠ έχει αναρτήσει από χθες (7/7) στην ιστοσελίδα του την προκήρυξη του διαγωνισμού για το νέο σύστημα υποδομής τερματικών, ο οποίος θα διαρκέσει 15 ημέρες, και συγκεκριμένα μέχρι τις 21 Ιουλίου 2005.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το έργο ”Προμήθεια, Εγκατάσταση και Συντήρηση Μηχανογραφικού Εξοπλισμού Κέντρων και Τερματικών, καθώς και Υποστηρικτικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών” ανέρχεται στα 195 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ, σύμφωνα με το σχέδιο διακήρυξης του διαγωνισμού.

Μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει, μεταξύ άλλων, 9.000 τερματικά για τους πράκτορες, αλλά και software και hardware για τη νέα υποδομή του μηχανογραφικού εξοπλισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v