Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ερώτηση 15 βουλευτών ΠΑΣΟΚ για Παλαιοκρασσά

”Προβληματική” χαρακτηρίζουν την παραμονή του Γ. Παλαιοκρασσά στη θέση του προέδρου της ΔΕΗ δεκαπέντε (15) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό ανάπτυξης, Δ. Σιούφα.

ΔΕΗ: Ερώτηση 15 βουλευτών ΠΑΣΟΚ για Παλαιοκρασσά
”Προβληματική” χαρακτηρίζουν την παραμονή του Γ. Παλαιοκρασσά στη θέση του προέδρου της ΔΕΗ δεκαπέντε (15) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό ανάπτυξης, Δ. Σιούφα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ερωτούν τον κ. Σιούφα ”για ποιους λόγους διατηρείται στη θέση του προέδρου της ΔΕΗ ο κ. Ι. Παλαικρασσάς όταν έχει αναλάβει εργολαβικά τη διαδικασία αποσταθεροποίησης και απαξίωσης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού;”

Επίσης ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό ”πως προτίθεται να αντιμετωπίσει τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει η δράση του κ. Ι. Παλαικρασσά τόσο στη λειτουργία της ΔΕΗ και τη χρηματιστηριακή αξία της όσο και στην κάλυψη των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια;”

Στην ερώτηση υπενθυμίζεται ότι στις 30/6/2005 το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων έκρινε αθώους τους έντεκα κατηγορούμενους, μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. της ΔΕΗ από την κατηγορία της απιστίας, για την απόφαση ανάθεσης του έργου ”Κατασκευή της μονάδος Νο 5 Λαυρίου” ύψους 194 εκατ. ευρώ.

Επίσης το δικαστήριο, έκρινε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχισθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι διοικήσεις (προηγούμενη και υφιστάμενη) και η ιεραρχία της επιχείρησης βαρύνονται με άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στην απόφαση του δικαστηρίου συνέβαλαν, όπως αναφέρουν, οι μαρτυρικές καταθέσεις των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ, τα οποία στο σύνολό τους υπερασπίσθηκαν τις αποφάσεις των προκατόχων τους. Εξαίρεση, αποτέλεσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ι. Παλαικρασσάς, ο οποίος κατέθεσε ότι η ΔΕΗ υπέστη ζημιά 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Η στάση αυτή του προέδρου, που έρχεται σε αντίθεση με το Δ.Σ. της ΔΕΗ όπως και η παραπομπή από τον ίδιο στον εισαγγελέα φακέλων υποτιθέμενων σκανδάλων, έχει δημιουργήσει κλίμα φοβίας και ανασφάλειας στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων καθυστερήσεων στην λήψη των αποφάσεων, γεγονός που έχει τεράστιες συνέπειες στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης, αναφέρουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η εμπλοκή που παρουσιάζεται στο μηχανισμό λήψης των αποφάσεων της επιχείρησης αλλά και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ έχει έλθει σε πλήρη διάσταση με τις απόψεις των μελών του Δ.Σ., στο οποίο προΐσταται, έχουν δημιουργήσει συνθήκες διοικητικής κρίσης στη ΔΕΗ, με τεράστιες συνέπειες για την τιμή της μετοχής της, καταλήγουν οι ερωτώντες βουλευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v