Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Τροποποίηση χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων

Αναλυτικά στοιχεία για τη μερική διαφοροποίηση ως προς την επιμέρους χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας, απέστειλε στο ΧΑ, η Profile.

Profile: Τροποποίηση χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων
Αναλυτικά στοιχεία για τη μερική διαφοροποίηση ως προς την επιμέρους χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας, απέστειλε στο ΧΑ, η Profile.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Profile, η πορεία υλοποίησης του ΕΣ όσον αφορά τα κεφάλαια από την ΑΜΚ, πηγαίνει πολύ καλά σε όλες τις κατηγορίες εκτός από αυτήν της Οργάνωσης και Ανανέωσης Τεχνικού Εξοπλισμού, όπου αφ’ ενός παρατηρείται μεγάλη υστέρηση και αφ’ ετέρου δεν προβλέπεται να καλυφθεί το κονδύλι στους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του έτους.

Υπήρξαν δύο βασικοί λόγοι για την υστέρηση αυτή:

* Λόγω της οικονομικής συγκυρίας των προηγούμενων ετών, η εταιρία δεν είχε την προβλεπόμενη ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η προβλεπόμενη αύξηση του προσωπικού της και συνεπώς να μην απαιτηθεί η αγορά νέου εξοπλισμού.

* Οι τεχνολογικές εξελίξεις τόσο από πλευράς εξοπλισμού, όσο και από πλευράς εφαρμογών δεν ήταν τέτοιες, ώστε να δικαιολογηθεί η προβλεπόμενη πλήρης αντικατάσταση του εξοπλισμού. Για το λόγο αυτό κρίθηκε σκόπιμη η επιλεκτική και με σύνεση αντικατάσταση εξοπλισμού. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός θα αντικατασταθεί όταν κριθεί σκόπιμο.

Η τεχνολογική υποδομή της εταιρίας ενισχύθηκε με την αντίστοιχη υποδομή των θυγατρικών εταιρίων BeCom και Analysis οι οποίες απορροφήθηκαν εντός του 2004.

Σχετικά με τα ίδια κεφάλαια του ΕΣ, δεν παρουσιάζεται ουσιαστική υστέρηση μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, δεν προβλέπεται να επενδυθεί το σύνολο των προβλεπόμενων κεφαλαίων για την κατηγορία Επέκταση Κτιριακών Εγκαταστάσεων (περίπου 650,000.00 ευρώ), για τους ακόλουθους λόγους:

* Η προγραμματισμένη διαμόρφωση των χώρων της εταιρίας (νέοι χώροι παρουσιάσεων, γραφεία διοίκησης κλπ) αφ’ ενός στοίχισε τελικά λιγότερο από το προβλεπόμενο και αφ’ ετέρου δε διαμορφώθηκαν όλοι οι χώροι που είχαν προγραμματιστεί, συνεπώς καταναλώθηκαν λιγότερα κεφάλαια από την ΑΜΚ.

* Το σχήμα αποπληρωμής του δανείου άλλαξε, με αποτέλεσμα η ταμειακή του ροή να επηρρεαστεί και να επεκταθεί χρονικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μικρότερες καταβολές ανά έτος, με συνέπεια για τους υπόλοιπους μήνες του 2005 να απομένουν 580.000 ευρώ να δωθούν.

Αντίστοιχα, για την κατηγορία Επέκταση Δραστηριοτήτων σε χώρες του Εξωτερικού, απομένουν να επενδυθούν 700,000.00 ευρώ περίπου, το οποίο θεωρείται δύσκολο να πραγματοποιηθεί εντός του έτους (και σίγουρα αδύνατο εντός του εξαμήνου, όπως είχε προγραμματιστεί).

Από την άλλη πλευρά, για την κατηγορία Νέες Αγορές Πληροφορικής και Έργα Δημοσίου, θα πρέπει να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

* Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε για την εξαγορά της εταιρίας GlobalSoft, θα αναλώσει τα προβλεπόμενα κεφάλαια, και ίσως μάλιστα νωρίτερα από το δεύτερο εξάμηνο του 2005 που ήταν προγραμματισμένο.

* Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους διαγωνισμούς του δημοσίου και της εταιρίας, θα απαιτήσουν διεύρυνση του τμήματος εντός του έτους, με αποτέλεσμα να απαιτηθούν επιπλέον κεφάλαια για την κατηγορία αυτή.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες του ΕΣ, διαφαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και θα απαιτήσουν τα κεφάλαια που έχουν προβλεφθεί. Εξαίρεση θα αποτελέσει η κατηγορία Εξέλιξη και Επέκταση Υπάρχοντος Λογισμικού, όπου θα χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια για την ολοκλήρωση κυρίως της επόμενης έκδοσης Brokerage, καθώς και της επιπλέον βελτίωσης λειτουργικότητας.

* Η αναλυτική ανακοίνωση της εταιρίας δημοσιεύεται δεξιά στο ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v