Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόοδος: Δικαίωμα στα κέρδη 2005 για νέες μετοχές

Το δικαίωμα να συμμετέχουν στο μέρισμα της χρήσης του 2005 θα έχουν οι νέες μετοχές της Πρόοδος που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η προθεσμία για την κάλυψη της αύξησης με μετρητά θα είναι τέσσερις μήνες.

Πρόοδος: Δικαίωμα στα κέρδη 2005 για νέες μετοχές
Το δικαίωμα να συμμετέχουν στο μέρισμα της χρήσης του 2005 θα έχουν οι νέες μετοχές της Πρόοδος που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων (4 Ιουλίου) όπως αναφέρει σε ”ορθή της επανάληψη” η εταιρία.

Υπενθυμίζεται πως η Γ.Σ. αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέα προς 10 παλιές, καθώς και την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών σε αναλογία με 14 νέες προς 10 παλαιές με τιμή έκδοσης τα 2,88 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τιμή έκδοσης των καλυπτόμενων με μετρητά νέων μετοχών, που είναι σήμερα κατώτερη από τη σημερινή χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της εταιρίας, μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής που θα υφίσταται κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Επίσης, σημειώνεται πως η προθεσμία για την κάλυψη της αύξησης με μετρητά θα είναι χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών από τη λήψη της απόφασης της ανωτέρω Γενικής Συνέλευσης.

Τέλος, αναφέρεται πως το διοικητικό συμβούλιο της Πρόοδος θα αποφασίσει σχετικώς με την τακτοποίηση των τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων/υπολοίπων και θα ρυθμίσει σχετικές λεπτομέρειες και τεχνικά θέματα.

Η απόφαση της Γ.Σ. θα υλοποιηθεί αμέσως μετά τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και μετά την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v