Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΒΑ: Προς υλοποίηση έργων 21,3 εκατ. ευρώ

Στην υλοποίηση επειγόντων λειτουργικών έργων, ύψους 21,3 εκατ. ευρώ, προτίθεται να προχωρήσει η ΕΤΒΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ., Ι. Γεωργάνα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Α. Καλαφάτη, για τις ΒΙ.ΠΕ, αποφασίστηκε η μεταβίβαση του μεριδίου που κατέχει το Δημόσιο στην ΕΛΒΑΚ, στην οποία η ΕΤΒΑ συμμετέχει με 65%.

ΕΤΒΑ: Προς υλοποίηση έργων 21,3 εκατ. ευρώ
Την πρόθεση της ΕΤΒΑ να υλοποιήσει επείγοντα λειτουργικά έργα, προϋπολογισμού 21,375 εκατ. ευρώ, σε 9 βιομηχανικές περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε ο Ιάκωβος Γεωργάνας, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΤΒΑ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Α. Καλαφάτη και αφορούσε στην εξέλιξη του προγράμματος του υπουργείου για τις Βιομηχανικές Περιοχές.

Τα έργα αυτά αναφέρονται στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος, πυροπροστασίας, υδροδότησης, αντιπλημμυρικής προστασίας κλπ., θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου από την ΕΤΒΑ και θα αφορούν στις ΒΙ.ΠΕ Καβάλας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Ιωαννίνων, Λάρισας, Ξάνθης, Κιλκίς, Πατρών και Λαμίας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση ειδικής Επιτροπής για την εξέταση των όρων χρηματοδότησης της εταιρίας Ελληνικά Βιομηχανικά Ακίνητα (ΕΛΒΑΚ), στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει κατά 65% η ΕΤΒΑ και κατά 35% το ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, το Δημόσιο πρόκειται να μεταβιβάσει μέσα στο προσεχές διάστημα στην ΕΛΒΑΚ το μερίδιό που του αντιστοιχεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και ανέρχεται σε, περίπου, 7 δισ. δρχ.

Εξάλλου αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία των ΒΙ.ΠΕ (Νόμος 2545), προκειμένου να αναπροσαρμοστούν τα ποσοστά δημόσιας δαπάνης που αφορούν την κατασκευή των βιομηχανικών υποδομών και να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Σημειώνεται τέλος, ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, κ.κ. Καλογήρου και Διακουλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v