Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑτΕ: Διάκριση για την εξαγωγική της δραστηριότητα

Με το Βραβείο 2005 του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) τιμήθηκε σήμερα η εισηγμένη Αλουμίνιο της Ελλάδος για την εξαγωγική της δραστηριότητα και τη συμβολή της στην Εθνική Οικονομία.

ΑτΕ: Διάκριση για την εξαγωγική της δραστηριότητα
Με το Βραβείο 2005 του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) τιμήθηκε σήμερα η εισηγμένη Αλουμίνιο της Ελλάδος για την εξαγωγική της δραστηριότητα και τη συμβολή της στην Εθνική Οικονομία.

Η εισηγμένη εταιρία Αλουμίνιο της Ελλάδος, μέλος του Ομίλου Μυτιληναίου από το 2005, με πάνω από 40 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον κύκλο της παραγωγής αλουμίνας και πρωτόχυτου αλουμινίου συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομία και την ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, πως η εξαγωγική της δραστηριότητα και η συμβολή της στην εθνική οικονομία βραβεύτηκε από τα βραβεία ΕΒΕΑ 2005.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το εργοστασιακό συγκρότημα της εταιρίας, το οποίο αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στην Ευρώπη καθετοποιημένης παραγωγικής διαδικασίας δραστηριοποιείται σε τρία διαδοχικά παραγωγικά στάδια:



* Στον τομέα της εξόρυξης βωξίτη μέσω της θυγατρικής της Δελφοι Διστομον αξιοποιώντας τα κοιτάσματα βωξίτη που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

* Στον τομέα της παραγωγής αλουμίνας 750.000 τόνους (οξείδιο του αλουμινίου) και στον τομέα της παραγωγής πρωτόχυτου αλουμινίου 165.000 τόνους υπό μορφή πλακών και κολώνων.

Το σύνολο της παραγωγής του βωξίτη, καθώς και το 40% της παραγωγής αλουμίνας αυτοκαταναλίσκεται.

Επιπλέον, η εταιρία εμπορεύεται το 60% της παραγωγής της αλουμίνας –εξαγωγή στο μεγαλύτερο ποσοστό - και το σύνολο της παραγωγής αλουμινίου.

Οι πωλήσεις αλουμινίου κατευθύνονται στην εγγύτερη γεωγραφική μας περιοχή - κατά κύριο λόγο στην ελληνική και ιταλική αγορά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εταιρία Αλουμίνιο της Ελλάδος κατέχει τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης κατά ΕΛΟΤ EN ISO 14001, ΕΛΟΤ EN ISO 9001: 2000 και OHSAS 18001: ΕΛΟΤ 1801 για τους τομείς περιβάλλοντος, ποιότητας και ασφάλειας αντιστοίχως.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας, κ. Ιάσων Στράτος, που παρέλαβε το Βραβείο σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, με επίσημο προσκεκλημένο τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, δήλωσε με αφορμή την βράβευση της εταιρίας τα ακόλουθα:

”Για την εταιρία Αλουμίνιο της Ελλάδος η διατήρηση και η ποιοτική της βελτίωση αποτελεί μελλοντική πρόκληση και στρατηγική επιλογή. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει την εξαγωγική της δραστηριότητα μέσα σε συνθήκες οξυμένου παγκόσμιου ανταγωνισμού, ενώ ενισχύει, με νέες επενδύσεις στην ενέργεια, την παραγωγική της δραστηριότητα. Η βράβευση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση της προσπάθειας κυρίως των εργαζομένων επ’ ωφελεία της Εθνικής Οικονομίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v