Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Καμία επιβάρυνση στις οφειλές έως 12/7

Δεν θα επιβαρυνθούν με τόκους υπερημερίας οι οφειλές των πελατών της Εθνικής Τράπεζας, εφόσον εξοφληθούν κανονικά έως τις 12 Ιουλίου 2005. Επίσκεψη Αράπογλου στην Κέρκυρα.

Εθνική:  Καμία επιβάρυνση στις οφειλές έως 12/7
Δεν θα επιβαρυνθούν με τόκους υπερημερίας οι οφειλές των πελατών της Εθνικής Τράπεζας, εφόσον εξοφληθούν κανονικά έως τις 12 Ιουλίου 2005.

Αυτό αποφάσισε η διοίκηση της Τράπεζας, που έχει, ήδη, λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη διευθέτηση των σχετικών επιπτώσεων που προέκυψαν και αφορούν κυρίως τη μη έγκαιρη πληρωμή οφειλών πελατών έναντι της Τράπεζας στο διάστημα από 7 έως και 30 Ιουνίου 2005.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την άμεση ενημέρωση των πελατών στα θέματα που τους απασχολούν και αφορούν το διάστημα αυτό, λειτουργούν οι ειδικές γραμμές επικοινωνίας 801 11 90 801, για κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα, με χρέωση μιας αστικής μονάδας και +30 210 3362 983 για κλήσεις από κινητά τηλέφωνα ή από το εξωτερικό.

Στα τηλέφωνα αυτά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κάθε ημέρα, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

----Επίσκεψη Αράπογλου στην Κέρκυρα

Νέες, διαδοχικές, επισκέψεις, αυτή τη φορά σε νησιά του Ιονίου και του ακριτικού Αιγαίου, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Τάκης Αράπογλου. Και το φθινόπωρο θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες και επαγγελματίες και θα συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο κ. Αράπογλου επισκέφθηκε την Κέρκυρα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων παρουσίας της Εθνικής Τράπεζας στο νησί, όπου μίλησε στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού.

Αρχικά υπογράμμισε το ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για τις μικρομεσαίες, αλλά και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, καθώς και για τους επαγγελματίες.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ο κ. Αράπογλου: ”Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί βρίσκομαι μαζί σας σήμερα που συμπληρώνονται 100 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς της Εθνικής Τράπεζας στην πανέμορφη Κέρκυρα. Η παρουσία της Εθνικής και η συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου του 1905, όταν ετέθη σε λειτουργία το πρώτο υποκατάστημά της στο νησί. Στα 100 αυτά χρόνια, η Εθνική Τράπεζα βρέθηκε δίπλα σας τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες στιγμές.

Γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Ταυτόχρονα, όμως, ενισχύει και το αίσθημα ευθύνης μας απέναντι σε όλους εσάς που επιλέξατε και επιλέγετε να συνεργάζεστε μαζί μας και μας στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να συνεχίσουμε, να συνδράμουμε τα σχέδιά σας για την ανάπτυξη των εργασιών σας και να εξυπηρετούμε τις καθημερινές σας ανάγκες μέσα σε ένα σύνθετο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η Εθνική Τράπεζα, σήμερα, κατέχει ηγετική θέση στον τραπεζικό χώρο. Τα τελευταία χρόνια, έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να γίνει η ”Τράπεζα της ελληνικής οικογένειας”. Ανέπτυξε τη στεγαστική και την καταναλωτική πίστη ικανοποιώντας τις αντίστοιχες ανάγκες των πελατών. Ταυτόχρονα, όμως, συνεισέφερε στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας. Γιατί, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στηρίζονται και στα υψηλά επίπεδα ιδιωτικής κατανάλωσης και οικοδομικής δραστηριότητας.

Εξίσου δυναμική είναι η πορεία μας στις χορηγήσεις προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία μας στις χορηγήσεις προς τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται με περισσότερες από 40.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και το 2004 χρηματοδοτήσαμε περισσότερους από 7.500 νέους πελάτες στις κατηγορίες αυτές. Τα υπόλοιπα των δανείων προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αυξάνονται κατά 25% σε ετήσια βάση.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τον καθοριστικό ρόλο των ΜΜΕ στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, προχώρησε στη μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα (1%) του συνολικού επιτοκιακού κόστους για δάνεια με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

Η περιοχή σας, ασφαλώς, έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο, με τη συνδρομή όλων μας. Η Εθνική Τράπεζα, με την πολύχρονη εμπειρία της και το υψηλής ποιότητας προσωπικό της, είναι και θα παραμείνει αρωγός στις προσπάθειές σας για ανάπτυξη και μεγέθυνση. Με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θέτουμε στη διάθεσή σας προσπαθούμε να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες σας.

Προκειμένου να καλυφθούν πληρέστερα οι ανάγκες των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, που έχουν εποχική κυρίως δραστηριότητα, θέτουμε στη διάθεσή τους το χρηματοδοτικό προϊόν χορήγησης με δικαίωμα υπερανάληψης, εκτοκιζόμενο δύο φορές το χρόνο και περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των επισκέψεων στο κατάστημα.



Για τη χρηματοδότηση επαγγελματιών και επιχειρήσεων με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ, προσφέρουμε το προϊόν του ανοιχτού επαγγελματικού πλάνου.

Σήμερα προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες σας. Με τις πολιτικές σύνδεσης των αμοιβών με τις αποδόσεις του δικτύου, πιστεύουμε ότι η Εθνική θα ανακτήσει έδαφος και θα βελτιώσει τη συνεργασία της με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Όμως κι εσείς από την πλευρά σας θα πρέπει να κατανοήσετε ότι, για να είναι η συνεργασία μας αμοιβαία επωφελής, θα πρέπει να ανταποκριθείτε σε όσα επιτάσσουν τα νέα δεδομένα του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Η Κέρκυρα ζει από την προσφορά υπηρεσιών και ιδιαίτερα από τον τουρισμό. Η φύση έχει προικίσει γενναιόδωρα αυτόν τον τόπο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα που σας δώρισε η φύση δεν αρκεί. Το στοίχημα σήμερα είναι η επένδυση στην ποιότητα. Η ποιότητα είναι εκείνη που μπορεί να καλύψει το κενό από την απώλεια του όπλου της ανταγωνιστικότητας κόστους. Η ίδια προσέγγιση ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες από τη γεωργία και τη μεταποίηση μέχρι τις υπηρεσίες. Η ποιότητα που ξεκινάει από το απλό χαμόγελο και φθάνει μέχρι τις υποδομές.

Η Εθνική Τράπεζα θα σταθεί αρωγός στο πρόγραμμα αλλαγών με στόχο την ποιότητα, που δρομολογήθηκε από ένα μικρό αριθμό επιχειρήσεων, αλλά σταδιακά πιστεύουμε ότι θα υιοθετηθεί ως η μόνη επιλογή από όλες τις επιχειρήσεις. Θέλουμε να μετέχουμε σ΄ αυτήν την προσπάθεια και για να μπορέσουμε να το κάνουμε καλύτερα, θέλουμε να είμαστε κοντά σας, να κατανοούμε τις ανάγκες σας, να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις σας.

Έχουμε την τιμή να απευθυνόμαστε σε επιχειρηματίες που πάνω τους στηρίζονται όλες οι ελπίδες των κατοίκων της Κέρκυρας για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου. Προτείνω να κοιτάξουμε μπροστά και να κάνουμε μεγάλες τομές στον τρόπο συνεργασίας μας. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε την ανταγωνιστική οικονομία που όλοι οραματιζόμαστε. Ουσιαστικά, τόσο εσείς όσο και εμείς έχουμε να επιλύσουμε τα ίδια προβλήματα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μας συμφέρει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την οικονομία και να λειτουργήσουμε όλοι σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με υγιείς και εύρωστες επιχειρήσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v