Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Group: Αύξηση ναύλων σε Superfast Ferries

Σε αύξηση των ναύλων κατά 4 ευρώ στα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδος-Ιταλίας, Γερμανίας-Φινλανδίας και Σκωτίας-Βελγίου προχωρά από σήμερα, 4 Ιουλίου, η Superfast Ferries της Attica Group. Πρόσθετα έσοδα 4-5 εκατ. ευρώ αναμένει η Εγνατία, επιπλέον ποσό 2,7 εκατ. ευρώ στα EBITDA προβλέπει η Proton. Πώς σχολιάζουν Marfin, Alpha Finance.

Attica Group: Αύξηση ναύλων σε Superfast Ferries
Σε αύξηση των ναύλων κατά 4 ευρώ στα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδος-Ιταλίας, Γερμανίας-Φινλανδίας και Σκωτίας-Βελγίου προχωρά από σήμερα, 4 Ιουλίου, η Superfast Ferries της Attica Group.

Η αύξηση εφαρμόζεται μόνο για τις νέες κρατήσεις, αφορά τους ναύλους των επιβατών και των ΙΧ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τιμών των καυσίμων.

Σχολιάζοντας την κίνηση του ομίλου της Attica Group η Proton Securities εκτιμά πως θα προσδώσει οφέλη ύψους περίπου 2,7 εκατ. ευρώ στα ενοποιημένα EBITDA του 2005.

Η Εγνατία Finance από την πλευρά της εκτιμά πως η αύξηση στα ναύλα θα δημιουργήσει επιπλέον έσοδα ύψους 4-5 εκατ. ευρώ για τον όμιλο της Attica Group.

Συμπληρώνει δε πως θα προχωρήσει σε ανοδική αναπροσαρμογή των προβλέψεών της για τα έσοδα του ομίλου (κατά περίπου 1%), ενώ αναφέρεται και στο ενδεχόμενο να αυξήσει τις εκτιμήσεις της για τα έξοδα των καυσίμων.

Εξάλλου, η Alpha Finance σημειώνει πως με τις σημερινές τιμές του πετρελαίου και δεδομένου ότι τα καύσιμα αποτέλεσαν το περίπου 40% των εξόδων του ομίλου στο πρώτο τρίμηνο του 2005, η διοίκηση της Attica Group δεν είχε άλλη επιλογή από το να αυξήσει τις τιμές των ναύλων.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis, η Superfast Ferries διατηρεί το δικαίωµα προσαρµογής της επιβάρυνσης καυσίµου όποτε κρίνεται απαραίτητο, ενώ συμπληρώνει πως η εν λόγω κίνηση είναι σύµφωνη µε τον στόχο της διοίκησης για µεταφορά µέρους του κόστους, λόγω της αύξησης της τιµής των καυσίµων, στους καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v