Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Εξετάζει μεταφορά έδρας στο εξωτερικό

Την πιθανότητα μεταφοράς της φορολογικής της έδρας και μέρους των εγκαταστάσεων παραγωγής εκτός Ελλάδος, εάν η μείωση των έργων στους κλάδους που δραστηριοποιείται συνεχιστεί, εξετάζει η διοίκηση της Intracom, όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή (30/6) γενική συνέλευση, αναφέρει στο πρωινό report της η Alpha Finance. Αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% αποφάσισε η γενική συνέλευση.

Intracom: Εξετάζει μεταφορά έδρας στο εξωτερικό
Την πιθανότητα μεταφοράς της φορολογικής της έδρας και μέρους των εγκαταστάσεων παραγωγής εκτός Ελλάδος, εάν η μείωση στα ανατεθέντα έργα (ανομβρία έργων) στους κλάδους που δραστηριοποιείται συνεχιστεί, εξετάζει η διοίκηση της Intracom, όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή (30/6) γενική συνέλευση.

Όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Alpha Finance, στη συνέλευση τονίσθηκε ότι το 65% του τζίρου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005 επετεύχθη στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ανακοίνωσε ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει έναν ”πόλεμο τιμών” στην αγορά, επιβαρύνοντας τα περιθώρια της Intracom, προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική, ωστόσο οι πωλούμενες ποσότητες προϊόντων δεν φαίνεται να επηρεάζονται.

Τέλος, η Alpha Finance υπενθυμίζει ότι σήμερα η μετοχή διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

------- Αγορά ιδίων μετοχών, τροποποίηση καταστατικού

Στη χθεσινή γενική συνέλευση (30/6/05) της Intracom αποφασίστηκε η εκ νέου απόκτηση από την εταιρία ιδίων μετοχών μέσω του Χ.Α., μέχρι ποσοστού 10% επί του συνόλου των υφισταμένων σήμερα μετοχών της εταιρίας.

Ανώτατη τιμή που θα διενεργηθούν οι αγορές ορίσθηκαν τα 18 ευρώ για κάθε μετοχή και κατώτατη το 1 ευρώ ανά μετοχή. Οι ως άνω αγορές θα συντελεσθούν εντός 12 μηνών από την ημερομηνία λήψης της εν λόγω απόφασης, ήτοι μέχρι 30/6/2006.

Επίσης, η γ.σ. αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού, περί μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την αύξηση αυτού, με την από 20/12/2004 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών αυτής, κατά το ποσό των 913.138,37 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση 432.767 νέων κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,11 η καθεμία και τιμή διάθεσης, για μεν τα 366.885 δικαιώματα, τα 2,93 ευρώ ανά μετοχή και για δε τα 65.882 δικαιώματα τα 2,61 ευρώ ανά μετοχή.

Κατόπιν αυτού το μετοχικό κεφάλαιο της Intracom ανέρχεται πλέον σε 276.956.008,92 ευρώ και διαιρείται σε 131.258.772 κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,11 ευρώ η καθεμία.

-----Επίσκεψη της αναπληρώτριας Υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ

Η Αναπληρώτρια Υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, κα Suzanne Patrick, αρμόδια για θέματα Βιομηχανικής Πολιτικής, πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία.

Την Αναπληρώτρια Υφυπουργό συνόδευαν ο Σμήναρχος κ. Robert Hendricks, Διευθυντής Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας, ο κ. Christopher Gregor, βοηθός της κας Patrick, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο Πλοίαρχος κ. Ι. Μίαρης, Επιτελής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας και η κα Β. Ευφροσυνίδου, Επιτελής της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.

Την Αναπληρώτρια Υφυπουργό και τη συνοδεία της υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γιώργος Δεληγιάννης παρουσίασε τις δραστηριότητες της Intracom, ενώ ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Συστημάτων κ. Γιώργος Τρουλλινός παρουσίασε τον Τομέα Αμυντικών Συστημάτων της εταιρίας.



Συγκεκριμένα, η Αναπληρώτρια Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Intracom, ενώ συζητήθηκε η προοπτική νέων συνεργασιών με εταιρίες των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, η αμερικανική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο Αμυντικών Συστημάτων της εταιρίας.

Η κα Patrick δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τη σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, καθώς και τις συνεργασίες με κορυφαίες διεθνώς εταιρίες που έχει αναπτύξει ο Όμιλος Intracom. Ο Τομέας Ηλεκτρονικών Αμυντικών Συστημάτων της Intracom αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μονάδες ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων και εφαρμογών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v