Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Βank: Δεν αποκλείει ενδιαφέρον για Εμπορική

Η Alpha Bank δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Εμπορική Τράπεζα, πλην όμως δεν αποκλείει κάτι τέτοιο εάν η Εμπορική λύσει τα προβλήματά της, όπως το ασφαλιστικό, κεφαλαιοποίηση, δήλωσε στους αναλυτές ο Μαρίνος Γιανόπουλος.

Alpha Βank: Δεν αποκλείει ενδιαφέρον για Εμπορική
Με διπλωματία απάντησε ο γενικός διευθυντής και CFO της Alpha Bank, Μαρίνος Γιαννόπουλος στην ερώτηση των αναλυτών για το αν η τράπεζα ενδιαφέρεται για εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, κατά τη διάρκεια του conference call.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η HSBC Pantelakis Χρηματιστηριακή, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι δεν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την τράπεζα.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας πως αναζητούν πάντοτε επενδυτικές ευκαιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσαν να εξετάσουν αυτή την πιθανότητα, εάν η Εμπορική λύσει τα προβλήματά της (ασφαλιστικό, κεφαλαιοποίηση).

Στο conference call της Alpha συζητήθηκε η τροχιά του ιδρύματος σε όλο το φάσμα της τραπεζικής. Ειδικότερα, αναφορικά με τον καταναλωτικό δανεισμό και την στεγαστική πίστη, η τράπεζα διατηρεί τους στόχους της για το σύνολο της χρήσης, μετά και από την πρόσφατη επιτάχυνση της ανάπτυξης. Η Alpha στοχεύει σε αύξηση του καταναλωτικού δανεισμού πλέον του 50% και ενίσχυση της στεγαστικής πίστης πλέον του 30%.

Συνεχίζοντας την καθοδήγηση για το σύνολο της ετήσιας χρήσης, η τράπεζα τόνισε ότι περιμένει λίγο μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και αύξηση κερδών από προμήθειες της τάξεως του 10%, αν και παραδέχτηκε πως ο στόχος δείχνει λίγο ”επιθετικός”.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η Alpha δεν είναι ικανοποιημένη με την επέκτασή της στον δανεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τόνισε ότι σκοπεύει να εμπλουτίσει τα προσφερόμενα προϊόντα και να εντείνει τις προσπάθειές της σε αυτό τον κλάδο.

Η Alpha Bank τόνισε ότι θα αναθεωρήσει τους στόχους της έως τα τέλη του 2007, όταν ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου.

Η HSBC Pantelakis Χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι θα αναθεωρήσει σύντομα τις προβλέψεις της για την Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v