Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Χωρίς μέρισμα το 2004

Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2004 αποφάσισε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Lamda Development η οποία συνήλθε σήμερα, 29 Ιουνίου, με συμμετοχή που ανήλθε σε 36.732.884 επί συνόλου 43.785.850 μετοχών, ήτοι ποσοστό 83,89%.

Lamda: Χωρίς μέρισμα το 2004
Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2004 αποφάσισε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Lamda Development η οποία συνήλθε σήμερα, 29 Ιουνίου, με συμμετοχή που ανήλθε σε 36.732.884 επί συνόλου 43.785.850 μετοχών, ήτοι ποσοστό 83,89%.

Κατά τη Γ.Σ. επικυρώθηκε η εκλογή του κ. Σπυρίδωνα Θεοδωρόπουλου ως μη εκτελεστικού και ανεξάρτητου μέλους Δ.Σ. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Αναστάσιου – Αλέξανδρου Λιβιεράτου.

Παράλληλα, η Lamda συνεχίζει την υλοποίηση του τριετούς επενδυτικού της προγράμματος, αξίας 700 εκατ. ευρώ, με χαρτοφυλάκιο έργων ανάπτυξης ακινήτων επιφάνειας 500.000 τ.μ. περίπου εντός και εκτός Ελλάδος.

Κατά τη χρονιά που πέρασε, η εταιρία συγκέντρωσε τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη των δύο μεγάλων κέντρων εμπορίας και αναψυχής στο Μαρούσι και την Πυλαία Θεσσαλονίκης, τα οποία θα είναι τα πρώτα αυτού του είδους και μεγέθους στην ελληνική αγορά και από τα μεγαλύτερα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Λόγω των δύο αυτών έργων, η Lamda Development διανύει περίοδο σημαντικών εκταμιεύσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωσή τους.

Παράλληλα, η εταιρία αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μοναδική ευκαιρία που παρείχε η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία και παραδίδοντας προς χρήση δυο σημαντικά Ολυμπιακά έργα: το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου στο Μαρούσι και τη VIP Μαρίνα Φλοίσβου.

Συγκεκριμένα, το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου στο Μαρούσι, ένα από τα δύο ιδιοχρηματοδοτούμενα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα, βρίσκεται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

Με προϋπολογισμό άνω των 400 εκατ. ευρώ, το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου αναπτύσσεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 202 στρεμμάτων και περιλαμβάνει:

α) Tην Ήλιδα, ένα πρότυπο οικιστικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, εκτάσεως 40.000 τ.μ., που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2005.

β) Το The Mall Athens, το πρώτο στο είδος του Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο στην Ελλάδα, με περίπου 58.500 τ.μ. Διαθέσιμου Ενοικιάσιμου Χώρου (GLA) και περίπου 2.100 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Το κέντρο προβλέπεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2005.

γ) Κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 13.000 τ.μ.

Το δεύτερο μεγάλο έργο προς ολοκλήρωση, το Mediterranean COSMOS, στο Δήμο Πυλαίας, Θεσσαλονίκης, αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο της Βορείου Ελλάδος, με προϋπολογισμό άνω των 100 εκατ. ευρώ, και προβλέπεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το Φθινόπωρο του 2005.

Το 2005 το επενδυτικό πρόγραμμα της Lamda αναμένεται να κορυφωθεί, με την έναρξη λειτουργίας στο τέλος του έτους, των δύο εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, στο Μαρούσι και την Πυλαία της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας θετικά στη δυναμική πορεία ανάπτυξης του ομίλου.

Το μεγάλο τμήμα του τριετούς επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, θα αρχίσει να αποδίδει με την έναρξη συνεχούς ροής εσόδων από τα 430 περίπου καταστήματα, που θα λειτουργούν στα εν λόγω κέντρα.

Με τον τρόπο αυτό θα απελευθερωθούν τα κεφάλαια και το ανθρώπινο δυναμικό, που είναι σήμερα κατά κύριο λόγο αφιερωμένα στις επενδύσεις, και θα επιτρέψουν στην εταιρία να προχωρήσει στα επόμενα αναπτυξιακά της σχέδια, συμβάλλοντας θετικά στη δυναμική πορεία της εταιρείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v