Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: To Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης

To Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των εταιριών Space Hellas και Space Net, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, γνωστοποίησε η διοίκηση της Space Hellas. Δεν θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της απορροφώσας, αλλά οι μετοχές της απορροφώμενης θα ακυρωθούν.

Space Hellas: To Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης
To Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των εταιριών Space Hellas και Space Net, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, γνωστοποίησε η διοίκηση της Space Hellas.

Όωπς τονίζεται, δεν θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της απορροφώσας, αλλά οι μετοχές της απορροφώμενης θα ακυρωθούν.

Αναλυτικότερα και βάση του σχεδίου συγχώνευσης, η απορροφώσα εταιρία έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 8.424.358,40 ευρώ, καταβεβλημένο ολόκληρο και διαιρεμένο σε 26.326.120 ευρώ ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,32 ευρώ εκάστη.

Η δεύτερη από τις συγχωνευόμενες εταιρίες, η απορροφώμενη, έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 2.175.600,00 ευρώ, καταβεβλημένο ολόκληρο και διαιρεμένο σε 74.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 29,40 ευρώ εκάστη.

Επίσης, αναφέρεται, πως η Space Hellas κατέχει το σύνολο (100%) των μετοχών της απορροφώμενης εταιρίας Spacenet.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, δεν θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της απορροφώσας εταιρίας, αλλά οι μετοχές της απορροφώμενης θα ακυρωθούν και τη θέση τους στο ενεργητικό της Space Hellas θα καταλάβουν τα περιουσιακά στοιχεία της Space Net.

Με την καταχώρηση στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του υπουργείου Εμπορίου της Διοικητικής Απόφασης περί εγκρίσεως της συγχωνεύσεως θεωρείται συντελεσθείσα η συγχώνευση. Από της ημερομηνίας αυτής, η απορροφώμενη εταιρία Space Net θα παύσει να υπάρχει, χωρίς να απαιτείται η εκκαθάρισή της, οι δε μετοχές της θα ακυρωθούν, όπως αναφέρεται ανωτέρω στο παρόν.

Παρράληλα, από της ως άνω ημερομηνίας ολοκλήρωσης της συγχωνεύσεως, η Space Hellas υποκαθιστά αυτοδικαίως και χωρίς καμία άλλη διατύπωση, σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, την απορροφώμενη εταιρία και η μεταβίβαση αυτή εξομοιώνεται με καθολική διαδοχή.

Σε περίπτωση που υφίστανται εκκρεμείς δίκες της απορροφώμενης εταιρίας συνεχίζονται αυτοδικαίως από την απορροφώσα εταιρία ή κατά αυτής, χωρίς καμία ειδικότερη διατύπωση εκ μέρους της για την συνέχιση και χωρίς να επέρχεται, λόγω της συγχωνεύσεως, βίαιη διακοπή της δίκης και δίχως να απαιτείται δήλωση για την επανάληψή της.

Από την επομένη της ημερομηνίας του Ισολογισμού, βάσει του οποίου προσδιορίσθηκε η λογιστική αξία των περιουσιακών στοιχείων της απορροφώμενης εταιρίας Space Net, δηλαδή, από την 31-12-2004, και μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχωνεύσεως κατά τα ανωτέρω, όλες οι πράξεις που θα γίνουν από την απορροφώμενη εταιρία διενεργούνται για λογαριασμό της απορροφώσας.

Τέλος, διευκρινίζεται χάριν σαφήνειας ότι ουδείς μέτοχος των συγχωνευομένων εταιριών έχει ειδικά δικαιώματα, ούτε κατέχει άλλους τίτλους πλην των κοινών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v